Fond i julehumør: 36 millioner kroner til nordjyske projekter

Det Obelske Familiefond deler 36 millioner kroner ud i Nordjylland, blandt andet 25 millioner kroner til starte 150 nye virksomheder fra Aalborg Universitet.

For nogle falder julen og dermed gaverne tidligt. Og i år er Det Obelske Familiefond i den grad i julestemning og deler store gaver ud til blandt Aalborg Universitet, der får 25 millioner kroner til et startup-program.

Pengene skal bruges til at etablere et inkubatormiljø på universitetet, som fonden beskriver det, hvor nye virksomheder kan blive udruget. For selv om universitetet bidrager til både udvikling og vækst i Nordjylland, er antallet af nye virksomheder ikke fulgt med væksten i antallet af forskere og studerende på AAU de seneste 10 år.

Det skal de 25 millioner kroner lave om på, og målet er, at startup-projektet over de næste fem år skal etablere 150 nye startup-virksomheder.

Derudover modtager Aalborg Universitet også 2,7 millioner kroner til bedre vidensudveksling forskere imellem, 300.00 kroner til indkøb af nyt udstyr til Center for Amorf Materialevidenskab, og endelig 4,4 millioner kroner til et nyt videns- og forskningscenter inden for sansegenetik på Klinisk Genetisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Og så er der i pengepuljen også blevet plads til at tilgodese Musikkens Hus og Skagens Kunstmuseer. I Aalborg får koncertprogrammet i Musikkens Hus et løft på 3,6 millioner kroner, mens det i Skagen bliver muligt at nyde en udstilling med Axel Lochers teaterstatuetter fra starten 1900-tallet. Udstillingen vil løbe over to år med hjælp fra Det Obelske Familiefond på 100.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland