Foodexpo: Nordjyder fra TECHCOLLEGE høster medaljer

Elever fra kokke-, receptionist-, og tjeneruddannelserne på TECHCOLLEGE tog DM-medaljer under Nordens største fødevaremesse Foodexpo.

Elever og en underviser fra TECHCOLLEGE i Aalborg brillerede ved det netop overståede Foodexpo i Herning.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse og branchens faglige mødested for både besøgende og udstillere. Foodexpo tiltrækker besøgende, der arbejder med mad inden for foodservice og catering, hotel og restaurant samt detailhandel.

Både fem elever og en faglærer fra Techcollege løb med anerkendelse ved arrangementet, hvor de konkurrerede med landets øvrige erhvervsskoler.

Nordjysk medaljehøst

Nicoline Rohmann Håkansson, hvis praktik foregår hos på Comwell Aarhus, kan kalde sig Danmarks bedste receptionistelev efter at have fået guldmedaljen med hjem.

Sølvmedaljer blev det til for kokkeelevduoen Anders Høst og Oskar Niss, der begge er fra Vendia Gourmet i Hjørring.

Anders Høst fra Vendia Gourmet.
Anders Høst fra Vendia Gourmet.
Foto: TechCollege Aalborg

Og bronze blev det til for både Camilla Stadsvold Jespergaard og Andreas Winther, der arbejder som tjenerelever på henholdsvis Dronninglund Hotel og Brøndums Hotel i Skagen.

- Superlækkert at TECHCOLLEGE har givet os så meget opmærksomhed og konstruktiv feedback undervejs. Samspillet mellem de daglige rutiner, som vi oplever og lærer af på vores arbejdspladser, og den plads til fordybelse, som vi har mulighed for her på skolen – har gjort mig til en bedre kok, lyder det fra kokkeeleven Anders Høst fra Vendia Gourmet, der om få uger også kan kalde sig færdiguddannet kok.

Bagerfaglærer Sigurdur Baldvinsson vandt samtidig Nordic Bakery Cup på Foodexpo.

Sigurdur E. Baldvinssons DM-vindende bager-showpiece.
Sigurdur E. Baldvinssons DM-vindende bager-showpiece.
Foto: TechCollege Aalborg

Medaljehøst ikke tilfældigt

På erhvervsskolen vurderer undervisere og ledere, at et øget fokus på skolens mest ambitiøse elever smitter af på de øvrige elevers faglige niveau.

- I de senere år har vores dygtige lærerstab med mange forskellige ekspertiser fokuseret ekstra på vores mest dedikerede elever – dem der umiddelbart vil gøre den største indsats for blive dygtigst muligt. Det har vi gjort, fordi vi kan mærke, hvordan disse elevers fokus både er med til at øge ambitionerne hos vores øvrige elever, forklarer en af skolens ledende undervisere Blaise Badré.

Resultaterne er samtidig med til at promovere skolen og tiltrække nye elever, mener skolens ledelse.

- Vi er særdeles stolte af alle medaljerne, som bestemt ikke er tilfældige, men resultat af hårdt arbejde af den enkelte samt en målrettet satsning fra skolens side, siger uddannelsesleder på TECHCOLLEGE, Jesper Glinvad Schultz.

Tre af TECHCOLLEGE FOODS ledende undervisere Blaise Badré, Jesper G. Schultz og Sigurdur E. Baldvinsson.
Tre af TECHCOLLEGE FOODS ledende undervisere Blaise Badré, Jesper G. Schultz og Sigurdur E. Baldvinsson.
Foto: TechCollege Aalborg

 


Seneste nyt

fra Nordjylland