Forældre jubler over sejr:Tillykke til alle børn i Aalborg Kommune

Endelig lykkedes det at komme i dialog med politikerne, og der er meget mere vi skal tale om, lyder det fra repræsentant for forældre til børn med særlige behov.

Det lykkedes en stor gruppe forældre fra forskellige steder rundt i Aalborg mandag eftermiddag at få byens politikere til at lykke - og stoppe op og skifte mening.

En omstridt visitationsmodel på skoleområdet, som forældrene frygtede ville ramme alle skolebørn hårdt - og i særdeleshed de børn, der har særlige behov som følge af diagnoser som for eksempel autisme eller ADHD - var på dagsordenen, og striben af indsigelser mod modellen, har nu ført til, at politikerne har taget planerne af bordet.

I hvert fald i denne omgang.

- Vi lytter altid, og der er kommet mange gode indspark, og selv om jeg mener, at der er mange gode ting i den visitionsmodel, vi har fået fremlagt, så håber jeg på, at vi nu fremadrettet kan finde en model, som alle kan være tryg i, siger Tina French (Venstre), der er rådmand for skoleudvalget.

Hun erkender, at udvalget nu har en økonomisk udfordring, som man må forholde sig til.

- Der er ingen tvivl om, at vi har en opgave, der ligger og venter i budget 2018, siger Tina French.

Forældrene har gennem flere måneder kæmpet for at blive hørt, og det er en stor succes for dem, at politikerne nu har lyttet.

- Vi glæder os rigtigt meget til at komme i dialog med politikerne, og nu vi har fået deres opmærksomhed, så er der faktisk rigtigt meget, vi gerne vil tale med dem om. Vores kamp er ikke slut endnu, for der er mange ting på skoleområdet, der ikke fungerer for børn med særlige behov i Aalborg Kommune, siger en repræsentant fra forældrene Marlene Qvist Simoni.

Hun understreger, at dagen i dag dog er en glædens dag, hvor man skal sige tillykke til alle børn i Aalborg Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland