Formodet flugtbilist anholdt: Sigtet for uagtsomt manddrab

Nordjyllands Politi har anholdt en 24-årig nordjysk mand, som de mistænker for at have påkørt en 87-årig mand og efterfølgende stikke af.

Efter 17 timers intensiv efterforskning er det formentlig lykkedes Nordjyllands Politi at finde frem til den mand, der torsdag aften stak af, efter han havde påkørt en 87-årig, mandlig cyklist, som døde af sine kvæstelser kort efter ulykken.

- Vi har anholdt en 24-årig mand fra Nordjylland, som allerede er kendt af politiet for ikke nærmere specificerede færdselsforseelser, siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Lars Jensen. 

Den 24-årige mand blev anholdt på sin hjemmeadresse, og sidder lige nu til afhøring hos Nordjyllands Politi i Aalborg, og er sigtet for uagtsomt manddrab. Jurister er dog netop nu, ved at tage stilling til, om sigtelsen skal udvides.

I løbet eftermiddagen bliver der desuden taget stilling til, om den 24-årige mand skal fremstilles i grundlovsforhør.

Intensiv efterforskning

Ulykken fandt sted torsdag aften klokken 18:03 på Aalborgvej ved Fristrupvej i Aabybro.

Siden ulykken har politiet efterforsket intensivt for at klarlægge hele hændelsesforløbet og finde frem til flugtbilisten. Og det er den efterforskning, der nu har ført frem til, at politiet i dag klokken 11:33 kunne rykke ud og anholde en 24-årig mand fra Nordjylland. 

- Vi har arbejdet med en række elementer fra ulykkesstedet, blandt andet spor fra flugtbilen. Bilen fik forskellige skader efter ulykken, hvilket gav os nogle ret konkrete ting at gå efter, siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Lars Jensen, der også oplyser, at omkring 20 vidner har henvendt sig med oplysninger til politiet.

I forbindelsen med anholdelsen af den 24-årige mand har politiet også fundet frem til den bil, de netop har efterlyst, siden ulykken fandt sted. Det viser sig at være en Citroën Xsara af ældre årgang.

- Køretøjet blev fundet, og det skal naturligvis nu underkastes nærmere undersøgelser, men af hensyn til den videre efterforskning, kan vi ikke gå nærmere ind i omstændighederne omkring ulykken, siger Lars Jensen.

Selvom politiet nu er nået frem til den formodet flugtbilist, opfordrer politikommissæren fortsat borgere til at henvende sig, hvis de har oplysninger i sagen.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.


Seneste nyt

fra Nordjylland