Forsinket analyse skyder fjordforbindelse ned

En beslutning om en tredje limfjordsforbindelse i det nye folketingsår ser umulig ud.

Politikere og erhvervsfolk, der har håbet på at Folketinget i det netop påbegyndte folketingsår ville kunne vedtage en tredje limfjordsforbindelse ved lov ender formentlig med en slem skuffelse. Det skriver Nordjyske Stiftstidende onsdag.

Et notat fra transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) viser nemlig, at det analysearbejde omkring forbindelsen, der skulle være afsluttet i dette efterår, ikke er færdiggjort før foråret næste år. Og så er det praktisk talt umuligt at nå at fremsætte et lovforslag inden Folketinget igen går på sommerferie.

- Jeg synes, det er dybt skuffende, hvis det virkelig forholder sig sådan, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Nordjyske.

Og for at føje spot til skade kan forsinkelsen betyde, at den allerede færdiggjorte VVM-redegørelse forældes, og så er arbejdet pludselig sendt tilbage til start.

- Det vil være helt urimeligt, fortsætter Astman.

Folketingsmedlem Karsten Lauritzen (V) bakker op om regionsrådsformanden, men langer samtidig ud efter regeringen.

- Jeg synes, det er dybt skuffende. Samtidig viser det jo også, at den siddende regering ikke lytter til deres nordjyske partifæller, siger han til Nordjyske Stiftstidende.


Seneste nyt

fra Nordjylland