Forslag: Lav en kulturindustriby på Spritten

Forligspartnere sætter i 25 millioner kroner af til anlæg af kulturbydel på Spritten og sætter tre millioner kroner af til årlig drift og vedligehold.

Spritten skal forvandles til en kunst- og kulturbydel med blandt andet museum, hotel, oplevelsescenter, torvehaller, restauranter og et monumentalt kunstværk skabt af den internationalt anerkendte argentinske kunstner Tomàs Saraceno. 

Det mener en gruppe investorer bestående af Martin Nielsen Holding ApS og Jaghi Holding A/S, som nu får støtte af borgmester Thomas Kastrup Larsen og en gruppe forligspartier i en såkaldt sindet-skrivelse. 

Det forventes dermed, at planerne går igennem byrådet, men at beslutningen formelt skal træffes først, efter forslaget har været på byrådets dagsorden. 

Forligspartierne i Aalborg Byråd er enige i, at projektet kan skabe en byudvikling, som ikke blot vil forandre den gamle spritfabrik, men som vil være med til at give den vestlige del af centrum et stort løft og give byens kulturliv en vitaminindsprøjtning.

Omdannelsen af den gamle spritfabrik til et kulturelt kraftcenter vil være med til at løfte Aalborg ind i en international kontekst, lyder det fra forligspartierne. 

Kommunen er klar til at bevilge 25 millioner kroner i anlægstilskud, såfremt den øvrige finansiering på 100 millioner kroner falder på plads. Derudover vil Aalborg Kommune give et årligt driftstilskud på en million kroner og et årligt vedligeholdelsestilskud på to millioner kroner. 

- Aalborg Byråd lægger vægt på et stort, varieret og ambitiøst udbud af kulturtilbud. Det projekt, du har under udarbejdelse om Sprittens fremtid – som er blevet præsenteret for Byrådet på et særligt møde – rummer efter vores mening store perspektiver, som vil være til gavn for byen, kommunen og landsdelen. Dertil er den fremtidige anvendelse af de enestående bygninger i den tidligere spritfabrik af stor historisk og kulturel betydning for byen, lyder støtteerklæringen fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen i sindet-skrivelsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland