Første sejr til Vikings

For første gang i sæsonen kunne Vikings baskethold gå fra banen som vindere.

Gårsdagen sejr var mod BC Aarhus på hjemmebane i Stadionhallen.

- For første gang vinder vi reboundkampen, og det afgør kampen. Samtidig ser vi noget af den mentale styrke, der kendetegnede holdet sidste år. Vi kommer bagud, men forsvarsstop for forsvarsstop får vi stoppet BC Aarhus, og så kommer pointene også langsomt. Det er forhåbentligt starten på, at vi igen bliver et hold, der kæmper os til hvert eneste point, vi får, siger Head Coach Mads Olesen for Aalborg Vikings.

Der blev også budt velkommen tilbage til en veteran for Aalborg Vikings i form af den 203 cm høje Christian Rom, som fik en vigtig rolle under kurven for vikingerne.

I anden periode kom de nordjyske vikinger bedst fra start. Efter kun et minuts spil førte Vikings 22-16 med en stærkt spillende Søren Sørensen, som på dette tidspunkt i kampen havde scoret 10 point. Derefter vendte spillet og med stor hjælp fra Rasmus Søby med 8 point i anden periode, kom BC Aarhus tilbage i kampen. Aalborg Vikings kom tilbage igen efter fem minutters spil i anden periode og specielt forsvaret begyndte at stoppe BC Aarhus's angreb. Derfor måtte holdene gå til pausen 28-29.

Efter pausen blev spillet rodet og BC Aarhus fik mest ud af det dårlige spil på banen. Gæsternes Hristo Petkov havde 11 point i tredje periode og var en af grundene til BC Aarhus gode start i perioden.

Inden sidste periode var Vikings kun bagud med to point ved stillingen 41-43. I fjerde periode tog vikingerne over og anvendte et af klubbens absolutte styrker i sidste sæson. De fik gang i forsvaret. Gang på gang formåede Aalborg Vikings at stoppe BC Aarhus fra at score og de fik fat i et utal af rebounds med hele 11 rebounds mod BC Aarhus's seks rebounds.

Kampen endte 64-54 til Aalborg vikings.