Forsvarer: Presset Chung Yoo-ra vil blive i Danmark med sin søn

Chung Yoo-ra fra Sydkorea vil blive i Danmark med sin 2-årige søn, fortæller hendes forsvarer Michael Juul Eriksen.

I Retten i Aalborg er der lige nu retsmøde om den 20-årige Chung Yoo-ra fra Sydkorea. Hun har siddet varetægtsfængslet i Danmark i tre en halv måned, og skal udleveres til Sydkorea. Den udlevering vil hun nu forsøge at få omstødt.

- Hun vi helst ikke udleveres. Hun har været i Danmark i lang tid, og hun er meget nervøs for, hvad der sker, hvis hun kommer tilbage til Korea på nuværende tidspunkt, fortæller Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for Chung Yoo-ra.

quote Det er korrekt, at min mor ikke syntes, at jeg skulle ses i det offentlige rum med mit barn. Derfor rejste jeg til udlandet.

Chung Yoo-ra, i Retten i Aalborg 

Ifølge Chung Yoo-ra selv kom hun til Danmark i slutningen af september 2016, efter hun forlod Korea. Det er hendes mor, der har sørget for, at hun havde et sted at bo i Danmark. Det forklarede hun i retten onsdag formiddag.

- Det er korrekt, at min mor ikke syntes, at jeg skulle ses i det offentlige rum med mit barn. Derfor rejste jeg til udlandet, siger Chung Yoo-ra  under retsmødet.

Chung Yoo-ra har en søn på 2 år. Han er også i Danmark, og er lige nu i de sociale myndigheders varetægt.

- Hun er selvfølgelig meget presset. Og det der presser hende allermest, det er usikkerheden om hvad der skal ske med hendes søn, og det kan man jo godt forstå. Hun er jo alene med sin 2-årige søn, og kan jo ikke tage sig af ham, når hun sidder i fængsel, så det presser hende jo selvfølgelig umådeligt meget, siger Michael Juul Eriksen.

quote Jeg kan ikke udtale mig om deres venskab. Og jeg er overhovedet ikke indblandet i, hvad der er sagt mellem de to.

Chung Yoo-ra, i Retten i Aalborg 

De sydkoreanske myndigheder var og er meget ivrige efter at afhøre Chung Yoo-ra, da hun er en central brik i efterforskningen af en stor korruptionsskandale i Sydkorea.

David Hvelplund fra Nordjyllands Politi spurgte i retten Chung Yoo-ra om forholdet mellem hendes mor og den tidligere præsident i Sydkorea.

- Jeg kan ikke udtale mig om deres venskab. Og jeg er overhovedet ikke indblandet i, hvad der er sagt mellem de to. Jeg er bekendt med, at både min mor og far har kendt præsidenten. Men jeg ser det mere som en professionel relation, da min far har arbejdet for præsidenten, forklarer 20-årige Chung Yoo-ra i retten i Aalborg.

Chung Yoo-ra er sigtet for at have medvirket til omfattende, økonomisk kriminalitet begået af hendes mor, Choi Soon-sil og dennes veninde, den tidligere præsident Park Guen-hye, der som følge af skandalen, måtte træde tilbage i starten af marts.

 
 

Seneste nyt

fra Nordjylland