Forsvarer for sydkoreaner: - Jeg er skuffet

Ved Retten i Aalborg blev det mandag besluttet, at den 20-årige Yoora Chung skulle fængsles fire uger.

Yoora Chung kærede de fire ugers fængsling hun blev tildelt ved Retten i Aalborg mandag eftermiddag ved et grundlvosforhør.

Hun blev anholdt af Nordjyllands Politi søndag aften efter at have været eftersøgt af Interpol, mistænkt for at være involveret  i en korruptionssag i Sydkorea. Men ifølge hendes forsvarer, burde sagen slet ikke være endt hos de danske domstole. 

- Jeg synes, det er skuffende. Dansk politi og de danske domstole bliver hvirvlet ind i en politisk sag fra Sydkorea, som i min optik ikke har nogen som helst gang på jord i Danmark. Så jeg er skuffet over resultatet i dag, lyder det fra Jan Schneider, der er forsvarer for Yoora Chung og advokat hos TVC Advokatfirma. 

Af sigtelsen fra de koreanske myndigheder fremgår det, at Yoora Chung er sigtet for medvirken til millionsvindel og for, sammen med sin mor Choi Soon-sil, at have udnyttet sin position i  samfundet.  Blandt andet til at få adgang til et eliteuniversitet.  

Selv nægter Yoora Chung sig skyldig i alle anklager. I retten sagde hun, at hun har skrevet under på dokumenter, som hendes mor bad hende om at skrive under på. Men hun nægter at have kendskab til, hvad hun har medvirket til. 

- Landsretten vil formentlig tage stilling i løbet af de næste dage, og så er det en sag, som klart har potentiale til at havne i Højesteret. Vi er villige til at tage den hele vejen, det er der ikke nogen tvivl om, lyder det fra forsvarsadvokaten. 

Sagen er nu endt hos Rigsadvokaten, der vil tage stilling til, om hun skal udleveres, hvis de sydkoreanske myndigheder kommer med en formel begæring. 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland