Forsvarsminister roser nordjysk terrordebat

Claus Hjort Frederiksen opfordrer til, at Beredskab Nordjylland, Beredskabsstyrelsen og politiet samarbejder om terrorberedskabsplan.

Formanden for Beredskab Nordjylland og borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (Soc. Dem.) råber vagt i gevær, for ifølge ham er beredskabet ikke ordentligt klædt på et at matche den stadig stigende terrortrussel.

Det har fået Arne Boelt til at efterlyse initiativ fra Beredskabsstyrelsen, så der kan blive lagt en klar plan for, hvordan det både statslige og det kommunale beredskab skal reagere i tilfælde af et terrorangreb i det nordjyske.

Forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen (Venstre), siger i en skriftlig udtalelse til TV2 Nord, at han i den forbindelse opfordrer til mere samarbejde mellem de forskellige aktører.   

- Jeg synes, at det er positivt, at kommunerne drøfter, hvordan vi håndterer udviklingen i samfundssikkerheden. Som kommunerne i Nordjylland selv har været inde på, så skal der tænkes på tværs af sektorer, og jeg kan kun opfordre til et endnu tættere samarbejde og for eksempel fælles øvelser, skriver Claus Hjort Frederiksen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland