Forurenet sygehusgrund: Nu rejser Rebild Kommune sig

Rebild Kommune med borgmester Leon Sebbelin i spidsen anfægter nu Region Nordjyllands salg af den forurenede sygehusgrund i Terndrup.

Sagen om den forurenede sygehusgrund i Terndrup, som mandag blev solgt til nedbrydningsfirmaet IF, tager nu en overraskende drejning.

Borgmester Leon Sebbelin (Rad.V.) går nu aktivt ind i sagen for at få regionen til at fjerne den olieforurening, der er konstateret på grunden.

- Jeg havde en klar forventning om, at Region Nordjylland ryddede op efter sig, da man fjernede sygehuset i Terndrup. Det, må jeg konstatere, er ikke sket, så derfor har vi i dag sendt regionen et varsel om et såkaldt undersøgelsespåbud, så vi kan få helt præcis at vide, hvilken forurening der er på grunden, siger Leon Sebbelin. 

- Vi i Rebild Kommune afviser at have blåstemplet regionens salg af den forurenede grund, tilføjer han. 

Salget af grunden til IF er gået hurtigt - udbuddet sluttede fredag til middag, og allerede mandag formiddag havde regionsrådet truffet en beslutning om at sælge. Noget, der efterfølgende bekymrede enkelte medlemmer, som frygtede, at grunden aldrig vil blive renset, når den først kommer på private hænder.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland