Fra Hollywood til Nordjylland

Den danske Hollywood skuespiller og instruktør Tino Von Struckmann er i Nordjylland for at forberede en ny film om vikinger.

Det er normalt en dyb og dyster Hollywoodstemme, der præsenterer den nordjyske skuespiller og instruktør Tino Von Struckmann. De sidste 12 år har han nemlig boet i filmmekkaet Los Angeles, hvor han efterhånden har taget del i små 21 film både foran og bagved kameraret.

I starten af januar var Tino Von Struckmann et smut tilbage i det kolde Nordjylland for at besøge familie og venner. Men han var også hjemme for at finde locations og søge baggrundsviden til en kommende film om vikinger.  

- Jeg er i Danmark for at se på mulighederne for at lave en film i her. Det er på tide, at der kommer en god vikingefilm, siger Tino Von Struckmann.

En film om vikinger er altså målet, og derfor søger Tino Von Struckmann eksperthjælp til våben, og sådan en hjælp finder han i Biersted lidt uden for Aabybro, hvor knivsmed Ole Fredelund ved alt om vikinger.  

- Hver gang jeg er hjemme, skal jeg altid ud og besøge Ole for at se, hvad han har fået af nye knive, som han enten selv laver eller importerer, siger Tino Von Struckmann.  

Sværdeksperten Ole Fredelund er pensioneret politimand, og han har nu som hobby at lave og importere knive.

- Det er jo stort, at Tino kommer til mig for at få viden om vikingesværd. Men Tino kommer også her for at få en masse historier om vikinger, siger Ole Fredelund.

Ole Fredelund lever og ånder for sværd og vikinger. Det har altid været en interesse, og Ole Fredelund hjælper gerne sin gamle ven fra Hollywood.

- Ole ved jo en masse om sværd og vikinger, så det er altid hyggeligt at snakke med ham, siger Tino Von Struckmann.

Tino lever af at lave mindre kendte film i Hollywood. Han har haft mindre roller i større film. Men det er heller ikke de store film, der er målet. Den historiske korrekthed er nemlig vigtigt.

- Hvis historien skal fortælles rigtigt, skal den fortælles på en underholdende måde. Derfor skal der være en spændende handling, og så skal den have action. Men den skal også være realistisk, siger Tino Von Struckmann.

Tino Von Struckmanns vikingefilm skal derfor også være så rigtig som muligt. Derfor bliver vikingerne i filmen danske.

- Jeg vil lave en film om vikinger, og så skal skuespillerne selvfølgelig være danske. Men den skal sendes ud gennem USA, så den kan nå ud til flest mulige biografgæster, siger Tino Von Struckmann.

Tino Von Struckmann vil starte optagelserne til filmen i august, hvor også Nordjylland vil danne rammen for den kommende film.

Se med i aften i Nordjylland LIVE klokken 19:30, og se endnu mere fra Tino’s nordjyske besøg.


Seneste nyt

fra Nordjylland