Fra korte ærmer til vinterjakker: Så varmt og koldt var Nordjylland søndag

I Himmerland var der mere end 20 graders varme, og i Skagen var der omkring 7. Så det var langt fra alle nordjyder, der fik glæde af forårsvarmen søndag.

På Café Saltbøssen i Mariager er der rift om de udendørs siddepladser. Temperaturern ligger på knap 21 grader - i skyggen vel at mærke - så en plads i solen er slet ikke så ringe, når man har sukket efter lunt vejr i en lang og kold vinter.

- Det er vidunderligt, at man kan sidde udenfor og spise sin frokost. Det er dejligt, siger Kirsten Ditlevsen, som har taget turen fra Randers for at nyde foråret ved Mariager Fjord.

Også Saltbøssens forpagter glæder sig over, at terrassen bliver fyldt for første gang.

- Vi vil gerne have, at det er startskuddet til en rigtig god sommer, og den må gerne vare ved i fire-fem måneder med det her vejr, siger forpagter Henrik Skou Nielsen.

Store dele af Nordjylland havde sommeragtige temperaturer, mens vejret i andre dele nærmere ledte tankerne hen på vintermånederne.

Helt så skønt var det ikke i Skagen. Her viste termometeret kun lige godt 6 grader ved frokosttid, og det betød, at der var gabende tomt ved fiskerestauranternes udeserveringer.

- Det er jo ærgerligt, at vi ikke lige får de varmegrader, de har lovet. Lige her hos os har vi kun udeservering, så vi får nok ikke så mange gæster i dag, siger ejer af Havfruen Fiskehus, Mads Westphal.

Dagen blev dog ikke en komplet fiasko på Havfruen. Et par modige og lunt påklædte tyske turister satte sig under varmelamperne for at nyde en frokost.

- Det er koldt, men det er ok. Vi har taget varmt tøj på, og så går det fint. Men vi ser godt nok frem til sommeren, siger Carsten Westphal, som besøger Danmark et par gange om året.

Og hvis han vender tilbage til Skagen i sommer, bliver det formentlig i bedre vejr. I hvert fald bevarer restauratør Mads Westphal optimismen om en dejlig sommer.

- Skagen er jo kendt fo at have flest solskinstimer, så vi tror på, at vi kommer stærkt igen og får en rigtig god sommer heroppe, siger han.

Herunder kan du høre TV2 Vejrets Per Christiansen forklare, hvorfor Skagen og flere andre kystbyer har haft en kold søndag, mens resten af nordjyderne har kunnet nyde det lune sommervejr.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland