Fra støvlerenser til sikkerheds-software: Fem nordjyske hold med til DM i entreprenørskab

Hjørring, Thisted og Aalborg stiller med hold, der skal dyste mod i alt 162 elever fra hele landet til Danmarksmesterskabet i gode ideer.

En støvlerenser, der forbedrer hygiejnen hos svineproducenter. Og ansigtsgenkendelses-software til plejehjem, der højner sikkerheden.

Så vidt spænder ideerne, som fem nordjyske hold tager med til Company Programme - Danmarksmesterskabet i entreprenørskab. Konkurrencen afholdes torsdag 18. april i Industriens Hus i København.

quote Vi ved, at konkurrencer som den her klæder de unge på til at kunne starte egen virksomhed senere i livet.

Mette Meulengracht Jensen, projektleder, DM i Entreprenørskab

Her dyster 162 elever - fordelt på 42 hold - fra hele landet om populært sagt at blive Danmarksmester i gode ideer.

Nordjylland sender hele fem hold afsted: Et hold fra EUC Nord i Hjørring, to hold fra EUC Nordvest i Thisted og to hold fra Aalborg Handelsskole.

For at vinde Danmarksmesterskabet skal deltagerne både have en innovativ idé, styr på forretningsmodellen og levere en toppræsentation for at imponere dommerne.

- Eleverne kombinerer deres viden fra uddannelserne med kreativitet og entreprenørskab, og så opstår der nye spændende iværksætterideer. Til DM får de unge også konstruktiv feedback fra erfarne erhvervsfolk, og vi ved, at konkurrencer som den her klæder de unge på til at kunne starte egen virksomhed senere i livet, siger Mette Meulengracht Jensen, projektleder for DM i Entreprenørskab fra Fonden for Entreprenørskab.

quote Kreativiteten og virkelysten lyser jo ud af øjnene på de unge. Den drivkraft vil vi gerne støtte og fremme.

Direktør, Dansk Industri, Kent Damsgaard

Kreative unger er fundamentet for velfærden
Eleverne konkurrerer i fire kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills, og alle teams bliver på dagen bedømt af erfarne erhvervs- og organisationsfolk, som også giver feedback på de unges ideer.

Industriens Hus lægger lokaler til, og det begejstret direktør i Dansk Industri, Kent Damsgaard.

- Det er en fornøjelse for DI at lægge hus til DM i Entreprenørskab igen i år. Kreativiteten og virkelysten lyser jo ud af øjnene på de unge. Den drivkraft vil vi gerne støtte og fremme, for det er den slags unge, der skal være med til at skabe fremtidens virksomheder og arbejdspladser, som er fundament for vores velfærdssamfund. Jeg er sikker på, at hvis disse unge ikke skaber deres egen virksomhed, så står de eksisterende virksomheder klar med job til dem, for de har også brug for dygtige, selvstændige medarbejdere, siger direktør Kent Damsgaard.

Vinderne findes ved en festmiddag om aftenen, hvor Morten Resen er vært og vil underholde med sin egen iværksætterhistorie.

Company Programme – DM i Entreprenørskab

  • Company Programme er et undervisningsforløb, hvor elever på ungdomsuddannelserne bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter.
  • I løbet af skoleåret skal de bl.a. arbejde med forretningsmodeller, indgå aftaler med samarbejdspartnere fra det nære erhvervsliv og den finansielle sektor, lave markedsføring og budgetter.
  • De bedste og mest innovative elevvirksomheder kvalificerer sig via regionale finaler til Danmarksmesterskabet.
  • Fonden for Entreprenørskab, Dansk Industri og Nordea står bag.
  • Hovedpræmien er en check på 10.000 kr. samt deltagelse ved Europamesterskabet i Beograd til juli.

Seneste nyt

fra Nordjylland