Frederikshavn som klimaduks: Kommer i mål otte år før tid

Tilbage i 2007 satte Frederikshavn, som landets første klimakommune, et mål om at formindske udledningen af CO2. Nu er målet nået - hele 8 år før tid.

Det brede smil er fundet frem på Palme Stranden i Frederikshavn. Kommunens deadline for en sænkning af den samlede CO2 udledning på 3 procent var nemlig sat til 2025, men allerede i dag er det mål nået.

- Jeg synes, det er fantastisk. Vi er rigtig glade, og det er så vildt at komme i mål før tid, siger Poul Rask, der er projektchef for Energibyen Frederikshavn.

Kommunen har blandt andet skåret ned på Co2-forbruget ved at renovere gamle bygninger og indføre biogasbiler. Og så har vinteropbevaringen af palmestrandens grønne turistmagneter kunne omlægges med en besparelse på 20 procent.

- Det er et af de gode eksempler, hvor vi har sparet ved at gå fra naturgas til fjernvarme, siger Poul Rask.

Men selvom Frederikshavn Kommune har krydset målstregen med deres CO2-udledning, betyder det ikke, at den grønne omstilling er et afsluttet kapitel.

- Det er ikke det sidste tiltag, man har set i Frederikshavn Kommune. Man skal ikke stoppe, når man er godt i gang, siger Poul Rask. 

Tilbage i 2007 satte kommunen et mål om at formidske udledningen af CO2 - og det mål er faktisk allerede nået - hele 8 år før tid.

Seneste nyt

fra Nordjylland