Frederikshavn White Hawks er én sejr tættere på finalen

Frederikshavn White Hawks kom flyvende fra land i semifinaleserien mod Esbjerg Energy og er én sejr nærmere en finaleplads i Metal Ligaen.

Der skal stadig syv sejre på kontoen, før Frederikshavn White Hawks kan hæve Prins Henriks Cup, som er det synlige bevis på det danske mesterskab i ishockey, men de nordjyske høge rykkede en sejr tættere på en finaleplads tirsdag aften.

Hjemme i Scanel Hockey Arena tog White Hawks imod de forsvarende mestre fra Esbjerg Energy i den første kamp i semifinaleserien, der spilles som en bedst af syv-serie, hvor det første hold med fire sejre på kontoen avancerer til finalen i Metal Ligaen.

De fleste eksperter havde på forhånd spået serien mellem slutspillets to tilbageværende jyske hold til at blive en tæt affære, men i den første semifinale tog White Hawks teten og dominerede. Det kom også til udtryk på måltavlen, hvor høgene efter en flot og koncentreret indsats over alle 60 minutter kunne juble over en sejr på 5-2.

De nordjyske værter fik en drømmestart på opgøret. Efter fire et halvt minuts spil røg Esbjergs backprofil Kodie Curran en tur i straffeboksen, og et lille minut senere fik han selskab af backkollegaen Anders Krogsgaard. Det betød, at White Hawks var to mand i overtal, og Kristoffer Lauridsen omsatte powerplayet til en 1-0-scoring.

Det lykkedes ikke Frederikshavn at holde fast i føringen. Gæsternes Sune Hjulmand udlignede til 1-1 efter 12 et halvt minuts spil, og den stilling holdt perioden ud. White Hawks var mest målsøgende i første periode med 12 skud på mål mod Energys fem, men på måltavlen var det altså lige efter 20 minutters spil.

White Hawks fortsatte med at presse på fra anden periodes begyndelse, og høgene var i flere omgang tæt på at komme på måltavlen igen. Det blev blandt andet til et skud på stolpen, før det små otte minutter inde i midterperioden igen lykkedes værterne at komme på tavlen.

Det var nok en gang Kristoffer Lauridsen, der fandt vej til nettet bag Esbjerg-målmand Nicolaj Henriksen.

Frederikshavn måtte i tirsdagens kamp undvære den amerikanske profil Colin Vock, som stadig døjer med efterveerne fra en hjernerystelse, og den stærke danske forward Steffen Frank, som ligeledes sidder ude med en skade, men høgenes canadiske slutspilstopscorer Jeff Ulmer var med.

Han fik gjort opmærksom på sig selv 13 et halvt minut inde i anden periode, hvor han sendte White Hawks på sejrskurs med en scoring til 3-1. Målet var 39-årige Ulmers fjerde i årets slutspil.

Bare halvandet minut senere lykkedes det dog gæsternes Ryan Martindale at få reduceret til 3-2, men en ny overtalssituation til hjemmeholdet gav endnu en scoring. Med tre minutter tilbage af perioden scorede Marcus Olsson til 4-2 i powerplay, og det var også stillingen, da spillerne skøjtede til pause efter endnu en White Hawks-domineret periode.

Esbjerg var tvunget til at satse lidt mere fremad banen i tredje periode, men Mark Pedersons vestjyske tropper havde svært ved at leve op til deres tilnavn i tirsdagens kamp. Der var mest energi i White Hawks-spillerne, som formåede at holde gæsterne fra de helt store chancer.

Det var størstedelen af de 1720 tilskuere i Scanel Hockey Arena ganske tilfredse med, og de fik endnu mere at juble over godt fem minutter før tid, hvor Kristoffer Lauridsen fuldendte sit hattrick og lukkede kampen med scoringen til 5-2.

Der blev ikke scoret mere i opgøret, og træner Mario Simioni må være fornøjet over det, han så fra sit Frederikshavn-hold i den første semifinale. White Hawks dominerede, vandt skudstatistikken med 32-18, fandt vej til nettet fem gange og fører nu serien med 1-0.

Den næste kamp mellem de to hold spilles fredag aften klokken 19.30, hvor Esbjerg Energy har hjemmebane. Det er et opgør, som kan ses direkte på TV2 Sport.