Frederikshavns palmer sat i vinterhi

Selv om vejrudsigten til weekenden lover temperaturer på 20 grader, så er sommeren nu officielt forbi i Frederikshavn. I dag blev byens berømte palmer fra Palmestranden gravet op og kørt i vinterhi. 

Siden midt i maj har solen skinnet på de 103 palmer på Palmestranden i Frederikshavn. Sådan har det været siden stranden med de eksotiske palmer blev etableret i 2004, da man købte de første 30 palmer.

- Palmestranden er en del af vores DNA i Frederikshavn. Vi er sådan en kommune, hvor vi tør tage nogle beslutninger. Vi tør godt stå på kanten. Vi tør nogle ting, siger beachkeeper Michael Nielsen fra Park & Vej i Frederikshavn Kommune.

 
 
Foto: Jesper Christiansen

Michael Nielsen har ansvaret for palmerne i Frederikshavn.

På palmestranden er der to slags palmer. Daddelpalmen, som stammer fra de Kanariske Øer og hørpalmen, som stammer fra Kina.

Daddelpalmen kan tåle at stå ude i ned til 6 graders frost, mens hørpalmen kan klare frostvejr ned til 23 grader.

- Det, der er værst for den, er vinden. De bliver brune i bladene fra vinden. Det er værst for dem, forklarer Michael Nielsen.

 
 
Foto: Jesper Christiansen

Palmesæsonen i Frederikshavn begyndte midt i maj, samtidig med sommeren kom, og slutter i dag. Palmerne har i år stået ude en måned længere end normalt. 

Folkene fra Park & Vej tømmer stranden for palmer. Det ene læs palmer efter det andet køres væk fra stranden. De køres alle op i kommunens gartneri. Her skal alle palmerne overvintre i det 900 kvadratmeter store palmehus, så de til foråret igen kan køres ud og plantes i sand på stranden. 

 
 
Foto: Jesper Christiansen

 


Seneste nyt

fra Nordjylland