Frederikshavns unge vælger erhvervsuddannelserne til

På landsplan vælger 18,4 procent af de unge at starte på erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. I Frederikshavn Kommune er tallet 25,4 procent.

På landsplan vælger i underkanten af hver femte ung efter 9. og 10. klasse at begynde på en erhvervsuddannelse, men i Frederikshavn Kommune er billedet et noget andet.

Her er det nemlig lige over hver femte, der starter op på en uddannelse som tømrer, murer, frisør eller en af de mange andre erhvervsuddannelser. Til stor glæde for Børne- og Ungdomsudvalgets formand Christina Lykke Eriksen (SF)

- De unges uddannelsesvalg har afgørende betydning for, at virksomhederne i Frederikshavn Kommune fremover kan skaffe faglært arbejdskraft. Det er vigtigt at have nogle flere langtidssikrede mål for kommunen, hvis vi vil overleve. Vi skal skabe bæredygtighed så vores unge bliver eller kommer tilbage til den her skønne by.

Frederikshavn Kommune har en målsætning om at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse, så selvom de unge frederikshavnere i højere grad end det øvrige unge i Danmark vælger erhvervsuddannelserne til, er der stadig langt til målet.

Men hvis man alene ser på de unge, der vælger at tage 10. klasse i 10. klassecentret i Frederikshavn er tallene endnu højere. Her er det hele 43,8 procent, der vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Frederikshavn Kommune arbejder på at få tallet endnu nærmere målet, og har netop ansat en erhvervsplaymaker, der skal arbejde med at opfylde den kommunale uddannelsesstrategi og de unges kvalificerede uddannelsesvalg. Erhvervsplaymakeren skal danne bro mellem folkeskolen, erhvervsuddannelserne og det lokale erhvervsliv. I Frederikshavn Kommune er hver femte uden ungdomsuddannelse. På landsplan er det hver sjette.


Seneste nyt

fra Nordjylland