Friske fisk står model for unge kunstnere

Skagen er verdenskendt for sine malere, og byens stolte malertraditioner bliver over sommeren ført videre på Skagens Museums malerskole. Tirsdag var det friske fisk fra en af de lokale fiskehandlere, der var motivet.

Friske makreller, krabber, rejer og rødspætter er de modeller, der skal afbilledes af eleverne på tirsdagens malerskole i Skagen. Skagens Museum afholder malerskole igennem hele sommerferien, og hver tirsdag kommer en af de lokale fiskehandlere med fisk, som børnene kan blive klogere på og efterfølgende fortolke kunstnerisk.

quote Det kan godt være, at man oppe i hovedet har en idé om, hvordan en fisk ser ud, men at male den live er en udfordring

Mette Mai Diget

- Det giver et bedre helhedsindtryk, at man kan se, hvordan fisken egentlig ser ud. Det kan godt være, at man oppe i hovedet har en idé om, hvordan en fisk ser ud, men at male den live er en udfordring, siger omviser Mette Mai Diget fra Skagens Museum.

Skagen er kendt verden over for sine malerier, og sommerens malerskoler, som er målrettet børn mellem syv og 14 år, er velbesøgte. Det tager lang tid at male et billede, og på den måde får børnene et afbræk fra hverdagens stress og kommer ned i et lavere tempo.

- De synes faktisk, det er behageligt at fordybe sig i nogle ting, siger Mette Mai Diget.

De unge kunstnere får lov at fortolke fiskemotiverne på deres egen måde, og selvom fiskene har en form, der måske ser enkel ud, så er det langt fra nogen nem opgave, børnene er blevet stillet.

- Det er ikke så nemt, men de går til opgaven med størst mulig omhu, siger Mette Mai Diget.


Seneste nyt

fra Nordjylland