Fritids-ravjægeren høstede 100 gram på Læsø

44-årige Anette Odmand Nielsen fra Vejle fik i sidste weekend sin største ravhøst til dato - og så på Læsø.

Det er ikke altid, Anette Odmand Nielsen har lige meget held med sin hobby som ravsamler langs Læsøs strande - men i sidste weekend var hendes lommer tunge efter en forlænget weekend på øen.

Godt 100 gram rav samlede hun, hovedsageligt ved Storedal strand, på ganske få dage. Billederne af sin store høst delte hun i den lukkede Facebook-gruppe "Folk der elsker Læsø", hvor 261 brugere indtil nu har givet hende en opadvendt tommelfinger med på vejen for at have støvsuget stranden for gyldne glimt.

- Jeg blev rigtig glad for at finde så meget. Jeg får virkelig et kick ud af det, siger Anette Odmand Nielsen.

Hun bor til daglig ved Vejle, men cirka en gang om måneden tager hun sin mand og to hunde med til Læsø, hvor familien har haft sommerhus siden 2013. Og hver gang går hun med snuden i sandet og leder efter ravklumper.

Men så stor en høst som den, hun hjemtog i sidste weekend, har hun ikke prøvet før.

- Nej, normalt er det en lille håndfuld her og der. Men denne gang var der virkelig meget. Det var rigtig dejligt, siger Anette Odmand Nielsen.

Høsten blev fotograferet og vejet - og derefter hældt ned i den krukke, Anette har til at stå i sommerhuset, med alle de ravklumper, hun har fundet, siden hun stødte på sin første i 2015.

- Jeg er for glad for mine klumper til at sælge dem. Men jeg vil nok overveje, hvis jeg en dag finder en rigtig stor én, om ikke den skal sælges. Men det med at lede efter rav er blevet lidt en besættelse for mig. Jeg kigger overalt, hvor jeg kommer langs vandet, men jeg har aldrig fundet noget uden for Læsø, siger Anette Odmand Nielsen.

Efterhånden har den 44-årige ravsamler fra Vejle akkumuleret cirka 500 gram, vurderer hun. Og hun fortsætter.


Seneste nyt

fra Nordjylland