Frivillige giver Sennels en fremtid

Borgene i Sennels bruger både kræfter og penge på at holde liv i byen. De vil for enhver pris undgå landsbydøden.

Fællesskab, frivillighed og kreative metoder er Sennels opskrift på at undgå landsbydøden. De vil skabe udvikling i stedet for afvikling.

- At skabe i fællesskab, det skaber fælleskab, siger Klaus Kjær, der er formand for borger- og udviklingsforeningen i Sennels.

Et motto der holder stik i Sennels, for her skaber de sammen. Et af byens samlingspunkter er hallen. Den er udelukkende drevet af frivillige kræfter. Den er fuldt booket op i hverdagen og alle, der benytter stedet, ved, at man skal passe godt på samlingspunktet.

- Alle børn, der kommer her, ved, at de skal passe godt på den. De ved, at hvis de maler på væggene, er det dem selv eller deres forældre, der skal komme og tørre det væk, siger formanden for borgerforeningen.

Det er dog ikke kun kræfter borgene i Sennels ligger i byens fremtid. Borgerne i byen lånte den lokale købmand en million kroner, da han stod og manglede en million til ombygning.

- Folk er meget bevidste om, at der skal være samlingspunkter i byen. Hvis købmanden lukkede, ville der være et mindre. Derfor er folk villige til at lægge lidt ekstra for at få tingene til at køre, siger Joachim Kjeldesen, medlem af borgerforeningen. 

I videoen her kan du se, hvordan købmanden fortsat minder borgerne om at købe lokalt. 

 

Sammenholdet i Sennels startede for alvor, da byens skole var truet af lukning. Skolen blev reddet, og siden da har byen forsøgt at tiltrække flere børnefamilier, så skolen aldrig bliver truet af lukning igen. Derfor har byen oprettet investeringsselskabet Sennels Invest.

Selskabet skal bygge nye lejeboliger og opkøbe gamle huse og sætte dem i stand. Byen har skudt omkring hele 2,1 millioner kroner i det nye projekt.

Her giver formanden for borgerforeningen i Sennels gode råd til andre landsbyer, der vil undgå landsbydøden.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland