Fylder 70 år: Anerkendt kunstnerpar udstiller glasfigurer for at fejre deres fødselsdag

Dronninglund Kunstcenter lægger lokaler til udstillingen The Truth About BM:SG. Her udstiller Britta Madsen og Søren Gøttrup 70 VHS-bånd lavet af glas.

Når nu man (formentlig) er Danmarks ældste nulevende kunsterduo, så gælder det om at markere sin runde fødselsdag med et brag.

Det har de to 70-årige nordjyske glaskunstnere fra Støvring Britta Madsen og Søren Gøttrup gjort. De har netop holdt fernisering på en specialudstilling på Dronninglund Kunstcenter i anledning af deres dobbelte fødselsdage.

Udstillingen hedder The Truth About BM:SG og indeholder blandt andet 70 VHS-bånd i overstørrelse - allesammen lavet i glas.

quote Det er svært at sige, hvor man får sine ideer henne. I dag er der jo ingen, der kan afspille et eneste VHS-bånd.

Britta Madsen, kunstner

Figurerne er blandt andet personer og temaer, der netop nu er oppe i tiden.

 - Hvad er ret meget mere aktuelt nu, end den her med ulven, siger Britta Madsen og peger på en glasfigur, der forestiller en af de berygtede nordjyske ulve.

Hendes bedre halvdel og kunstneriske makker, Søren Gøttrup, supplerer:

- Det her er Trump og Kim Jong-un. De har kun én fælles atomknap, fortæller Søren Gøttrup, mens han præsenterer værket The Scary TRUTH About A Bomb.

 

Inspirationen til at kreere de mange glasværker er opstået ret pludseligt, fortæller Britta Madsen.

- Man kunne også have lavet 70 bøger eller 70 andre ting. Det er svært at sige, hvor man får sine ideer henne. I dag er der jo ingen, der kan afspille et eneste (VHS-bånd, red.), siger kunstneren.

Selvlærte kunstnere fra Nordjylland

quote De har opnået en unik ikonisk position i dansk glaskunst. Ingen laver det, de laver!

Erik Meistrup, kunstkritiker

Selv om parret er fælles om deres kunst, så har de evner med sig fra to forskellige grene. Britta Madsen er billedvæver, mens Søren Gøttrup er håndværker med hang til malerier og skulpturer.

- Mødet blev en eksplosiv fusion, der senere førte til en unik placering, fortæller kunstkritiker Erik Meistrup.

Og roserne til det nordjyske kunstnerpar står da også i kø fra den anerkendte kritiker.

- De har opnået en unik ikonisk position i dansk glaskunst. Ingen laver det, de laver! Med deres skarpe blik på samtiden, ikke mindst på skiftet i teknologier, formår de med humor at give os billeder af den virkelighed, vi nærmest ikke selv kan se for vores forbrug, siger kunstkritiker Erik Meistrup.

Udstillingen The Truth About BM:SG kan ses 15. april-3. juni 2018.


Seneste nyt

fra Nordjylland