Fyrværkeriulykke: Dræbte mænd lavede selv bomberør

Det rør, som den fatale krysantemumbombe blev placeret i, var et rør, som var hjemmelavet, fortæller vidne i retssag

Den krysantemumbombe, der nytårsaften 2014 kostede to mænd på 24 og 25 år livet, eksploderede i et bomberør, de dræbte selv havde fremstillet. Røret var blevet lavet på den ene af de dræbtes arbejdsplads.

Det forklarer et vidne mandag, da sagen oprulles i Retten i Aalborg.

Vidnet, der selv var til stede ved ulykken og som mistede et øje og blev svært forbrændt i ansigtet og på hænderne, forklarede, at han kender den ene af de tiltalte tilbage fra skoletiden. 

Han var sikker i sin sag, da han som vidne forklarede, at det en krysantemumbombe, de fyrede af. Og ifølge ham, var den købt af den ene af de tiltalte. 

Vidnet forklarer i retten, at det i lokalområdet er alment kendt, at den tiltalte handlede med fyrværkeri, og snakken gik da også på, hvor mon han fik fyrværkeriet fra.

Sagen der mandag og tirsdag udrulles ved Retten i Aalborg handler om to fyrværkeriulykker i Himmerland, der nytårsaften 2014 kostede tre personer livet.

Ulykkerne fandt sted kort før og kort efter midnat den 31. december i henholdsvis Assens ved Mariager og Skjellerup ved Hobro. Ved den første af de to ulykker mistede en 37-årig familiefar livet mens det ved den anden ulykke var to mænd på henholdsvis 24 og 25 år der mistede livet. Ved samme ulykke blev yderligere to personer kvæstet. Det er den ene af disse personer, der mandag har vidnet i Retten i Aalborg.

1. januar om aftenen blev to personer anholdt og sigtet i sagen. Det er de to, der nu sidder på anklagebænken i Aalborg.

I tiden efter ulykkerne stod flere af de efterladte til den dræbte Bo Schmidt Andersen frem i TV2 Nord og fortalte om ulykkerne og savnet af deres nære.

Heidi Jensen var kæreste med Bo Schmidt Andersen og fortæller om den de skæbnesvangre minutter:

- Jeg går op ovenpå med Aksel for at lægge ham i seng, og det tog ikke mere end et minut at putte ham. Han sov med det samme. Da jeg så kommer ned igen, er helvedet brudt løs: Ring 112, ring 112, Heidi!

Se hele indslaget med om ulykken, der kostede Bo Schmidt Andersen livet nedenfor.

Nytårsaften mistede Bo Schmidt Andersen livet til en krysantemumbombe. Nu sætter familien ord på tragedien.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland