Sensation: Gåsegribbene er landet

Søren Knoor Søndergaard har fulgt gåsegribbene nær Aalborg igennem flere timer fredag. Han fortæller, at de fredag aften slog sig ned for en stund i træer nær Poulstrup.

- Vi fulgte gribbene i 4 timer. Billederne er taget med min telefon igennem kikkerten, da de satte sig i nogle træer, siger Søren Knoor Søndergaard.

Søren Knoor Søndergaard fortæller, at han hørte om fuglene, fordi nogle mænd fra Østjylland spottede gåsegribbene syd for Volsted. Og så gik rygtet i kredse, der interesserer sig for fugle.

Vi kunne se de trak mod syd. Så vi kørte efter dem

- Vi skyndte os at køre til stedet, og vi kunne umiddelbart ikke finde dem. Men så bliver jeg ringet op af min kammerat, der sagde, at de var over Aalborg. Så kørte jeg ud til Hasseris Gymnasium, og fik straks øje på de her kæmpe fugle. Der var cirka 30 styks, der svævede rundt, siger han.

Søren Knoor Søndergaard kunne se, at de fløj rundt over Bilkas parkeringsplads i Skalborg. Da han kom frem her svævede der 28 gåsegribbe rundt.

- Vi kunne se de trak mod syd. Så vi kørte efter dem, og fik at vide at de var landet.

Herefter blev fuglene spottet ved Dall Hede uden for Poulstrup.

- I vores verden er det her en sensation! Det svarer til, at Island vinder EM for lige at drage en parallel. Der blev set en gåsegrib sidste år, og ellers er det 20 år siden, at der sidst blev en i Danmark, fortæller Søren Knoor Søndergaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland