Gammel dame fik fint besøg

Eskadrille 721's 90 års fødselsdag blev markeret med maner.

Eskadrille 721 på Flyvestation Aalborg fylder i år 90 år, og det blev onsdag markeret på flyvestationen.

En af dagens gæster var intet mindre end et fint flyvende DC3-fly - samme fly som Eskadrille 721 i 60'erne rådede over i en militær udgave.

 - Deres besøg tror jeg måske kan vise at en eskadrille som 721, der har så lang en historie, betyder noget for folk. Også folk, der ikke er tjenestegørende længere, siger Thomas T. Hansen, der chef for Air Transport Wing på Flyvestation Aalborg.

Eskadrille 721 blev oprettet i 1926 og var i starten en del af Søværnet. I 1956 fusionerede hærens flyvetropper og flådens flyvevæsen og blev til flyvevåbnet. Og Eskadrille 721 fulgte med over i det nye værn.

- Den 90-årige har holdt sig rask og rørig, og det forventer jeg også, den vil gøre fremadrettet. Det vi ser i krystalkuglen er flere missioner af samme type, som vi har nu. Jeg forventer at vi i større omfang end tidligere vil støtte specialoperationer. Det passer fint at vi har jægerkorpset og specialoperationskommandoen liggende heroppe på Aalborg Flyvestation, siger Thomas T. Hansen, der ikke ser pension i horisonten for den 90 år gamle eskadrille.

- Damen er ikke ved at gå på pension. Damen er blevet pudset og plejet godt op igennem årene og jeg vil vove den påstand at hun er i bedre form end nogensinde.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland