Gammel Fiat Punto forvandlet til redskab for genoptræning

At komme ind og ud af sin bil kan lyde som en ganske simpel ting. Det er dog ikke altid lige nemt for alle. For nordjyder på genoptræning kan bilen være en stor udfordring, men det bliver forhåbentlig snart en smule nemmere.

De har gang i et helt særligt projekt på Tech College Aalborg. En gammel Fiat Punto skal have nyt liv. Den skal fremover være træningsredskab for kursister på Rehabiliteringscenter Aalborg.

- Det kommer til at betyde, at genoptræning i forhold til det her med at komme ind og ud af en bil bliver meget nemmere, fortæller Hanne Hostrup, der er centerleder på Rehabiliteringscenter Aalborg.

Smedelærlingene på Tech College Aalborg er i gang med at skære bagenden af den gamle Fiat af, så størrelsen tillader, at den kan stå indendørs.

Hanne Hostrup er slet ikke i tvivl om, at den nemmere adgang til træning, får stor betydning for kursisterne.

- Det handler om livskvaliteten, fordi hvis ikke man kan komme ind og ud af en personbil, så er man udfordret, og så kan man ikke komme med familien i skoven eller i storcenter. Det er en udfordring, en stor del af vores kursister har, siger hun.

Bilen, der bliver lavet om, er betalt af Rehabiliteringscenter Aalborg selv, men ombygningen står Tech College Aalborg for. Og lærlingenes hjælp har været et vigtigt skridt på vejen til den nye bil.

- Det er en dyr affære at lave en bil om. Hvis ikke Tech College havde kunne hjælpe os, så er det ikke sikkert, det ville kunne lade sig gøre, siger Hanne Hastrup.

Rehabiliteringscenter Aalborg forventer, at de kan begynde at tage deres nye træningsredskab i brug i næste uge. 

Rehabilieteringscenter Aalborg kan se frem til at få en ny bil til genoptræning af ind- og udstigning af biler

Seneste nyt

fra Nordjylland