Gigantium går i hvidt til Pirates-kamp

Publikum til kampen mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy bliver fredag aften udstyret med hvide T-shirts for at gøre opmærksom på og støtte kampen mod diabetes.

En hel hal fuld af hvidklædte, kampklare fans. Det er, hvad der venter publikum og ishockeymandskaber, når Aalborg Pirates og Esbjerg Energy fredag tonser sammen på isen i Gigantium i Aalborg.

Projektet Sport4Diabetes har nemlig udstyret samtlige tilskuere med hvide T-shirts for at lave en såkaldt "whiteout" - efter amerikansk inspiration skal den lille happening skabe opmærksomhed om kampen mod diabetes.

Det er brødrene Alexander og Nicholas Jensen, der i samarbejde med Diabetesforeningen, har startet projektet Sport4Diabetes. Brødrene er begge professionelle ishockeyspillere med en fortid i USA, hvor diabetes er endnu mere udbredt end i Danmark, og har også selv familiemedlemmer med diabetes.

- Som navnet siger, skal projektet støtte op om et bedre liv for mennesker med diabetes ved at engagere sportsfolk i kampen mod diabetes, siger Alexander Jensen.

Aalborg Pirates er blevet ambassadørklub for projektet, hvor kaptajn og landsholdsspiller Julian Jacobsen fungerer som frontfigur i Aalborg.

- Som sportsfolk har vi et socialt ansvar til at give tilbage til samfundet og til den by, hvor vi bor. Så nu skal vi sportsfolk, diabetikere og samfund stå sammen, og støtte kampen mod diabetes. Jeg opfordrer alle diabetikere til at vise flaget i Gigantium fredag aften til en fantastisk oplevelse og kulisse, siger Julian Jacobsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland