Gjøl håber at lokke turister til takket være ny troldefilm

Gjøl er klar til påske næste år med et nyt troldemuseum, hvor man vil fortælle historien om de nu internationalt kendte trolde.

Den kendte, lille trold med store øjne og strithår er blevet et internationalt hit, efter Dream Work har præsenteret filmen Trolls med blandt andre Justin Timberlake - og nu skal troldene have sit eget museum hjemme på Gjøl.

Det vil aktive, lokale sørge for, og der er allerede lejet lokaler i den fabrik, hvor der tidligere blev produceret de kendte Gjøl-trolde.

- Der er bare 35 kvadratmeter, men vi vil sørge for, at folk får sig en rigtig wauw-oplevelse, når de går ud, fortæller Lisbet Emmery, der er med i borger-gruppen, som håber Gjøl nu vil profitere af trolde-filmen.

Gruppen har været på research på flere museer for at finde inspiration til, hvordan man skal præsentere troldene og ikke mindst historien bag.

- Vi vil fortælle historien om troldene, om Thomas Dam, der skabte dem, og ja, vi arbejder på en rigtig god cocktail til publikum, siger Lisbet Emmery.

Gjøl-trolde stammer helt tilbage fra 1930erne, dengang blev de lavet i træ, og de blev solgt til tivolier og markeder. Derefter begyndte Thomas Dam at lave mindre figurer - inspireret af fiskerne og indbyggerne omkring Gjøl.

Lisbet Emmery fortæller, at hun selv er tilflytter til Gjøl, og det var en helt ny og spændende verden, der åbnede sig for hende, da hun for flere år siden, begyndte at interessere sig for troldene - og deres oprindelse.

- Det er en meget spændende historie, som vi satser på at kunne fortælle i ord og billeder i Troldemuseet, siger hun.

Og interessen er allerede nu - måneder før museet er en realitet - stor.

- Vi har 20-30 medlemmer i museet fra udlandet, og der er ingen tvivl om, at det der med trolde interesserer rigtigt mange, fortæller Lisbet Emmery.

Troldemuseet skal efter planen åbne til påske næste år, og de lokale og frivillige kræfter bag kan ikke afvise, at man vil sende en invitation til den amerikanske skuespiller og sanger, Justin Timberlake, det er ham, der lægger stemme til hovedfiguren i filmen Trolls.

- Han skal være meget velkommen på Gjøl og til åbningen, siger Lisbet Emmery, som tilføjer, at man indtil videre dog har en aftale med Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade, om, at det er ham, der klipper snoren til indvielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland