Glem Kattegatbro og løs i stedet de daglige problemer

Mange problemer skal løses, før der er grund til at tale om en bro over Kattegat, lyder det fra de 17 kommuner i Region Sjælland.

Kattegatbroen er et fremtidsfatamorgana, der blænder for de trafikproblemer, som både bilister og togpassagerer oplever hver eneste dag.

Har fat i stjernekikkerten
Sådan lyder kritikken fra de 17 kommuner i Region Sjælland, som opfordrer jyderne og Københavns Kommune til at skrue ned for begejstringen i forhold til broen, der vil kunne binde Århus og København tæt sammen.

- Det virker som om, at man i Jylland og København har taget fat i stjernekikkerten og kikker ud i fremtiden frem for at forholde sig til hverdagen for pendlerne, siger Jens Stenbæk (V), der er formand for samarbejdet mellem de 17 kommuner.

Fokus på sjællandske pendlere
Han vil i stedet have fokus flyttet til de problemer, som sjællænderne oplever hver eneste dag.

- Som formand for kommunerne på Sjælland rejser jeg meget rundt. Jeg har inden for de sidste 14 dage vekslet mellem toget og bilen, men uanset transportform er jeg adskillige gange kommet for sent til møder. Det er frustrerende, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan de borgere, der har behov for at pendle hver dag, har det. Det er nok rigtigt, at vi skal binde vores land sammen med en masse broer, men jeg synes man skal begynde med at løse det trafikale kaos, som borgerne i Region Sjælland oplever hver dag, siger Jens Stenbæk.

Han ønsker, at rejsetiden fra alle steder på Sjælland til hovedstaden reduceres til en time. Det kræver blandt andet en ny tværforbindelse fra Kalundborg over Slagelse og Næstved til Sydmotorvejen.

Derudover ønsker sjællænderne, at de internationale forbindelser ved Femern Bælt og Gedser bliver opprioriteret.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland