Glemt hotel gemmer sig på Grenen

Skagens bedst beliggende hotel var at finde på Grenen, men det er der ikke mere, og mange kender sikkert slet ikke til det.

En eventyrborg. Et Noahs Ark, skyllet ind på Grenen i Skagen.

Sådan lyder et par af de beskrivelser, der omhandler det historiske Skagen Badehotel, der blev opført på Grenen i Skagen i de sidste år af 1800-tallet.

Hotellet var storslået, og bygget i såkaldt norsk dragerstil, og det særprægede udseende blev, sammen med den fantastiske beliggenhed udslagsgivende for hotellets popularitet, og der kom pludselig gæster ind fra udlandet.

- High society fra det meste af verden. Det var dem der kom. De kongelige, de kejserlige og dem der havde rigtig mange penge også, det var dem der kom, fortæller Grethe Houkjær fra Kystmuseet i Skagen, der onsdag fortalte om hotellet og viste historiske billeder af det flotte hotel frem.

I 25 år fra hotellet blev opført, havde hotellet stor succes, men pludselig var det slut. I 1938 nedbrændte en af hotelfløjene i en stor brand, og da 2. verdenskrig indtog Danmark, blev resten af hotellet brændt ned, så der nu, over jorden, ikke er et eneste spor tilbage, der kan afsløre, at der engang var et hotel på Grenen.

- - Der er kun ruiner tilbage. Hvis man måtte grave på Grenen, og det må man ikke, så ville man se ruiner der, fortæller Grethe Houkjær.

Se hele indslaget om det historiske hotel herunder. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland