Gør dit hus klar til storm

Nu, hvor stormsæsonen atter nærmer sig, opfordrer forsikringsselskabet Topdanmark til, at husejere tjekker huset for at komme stormskaderne i forkøbet.

Væltede træer, flyvende havemøbler og løbske trampoliner. Det kan komme husejerne til gode at sikre sig inden stormen raser.

Derfor opfordrer forsikringsselskabet Topdanmark alle til at flytte havemøbler, parasoller og grillen ind i skuret og derved forebygge stormskader, hvor flyvende genstande gør skade på personer eller ødelægger, hvad det møder på sin vej.

- Det er heldigvis ikke hvert år, vi oplever så voldsomme vejrsituationer. Men på denne årstid er stormvejr årsag til, at mange danskere får skader på huse. Derfor er det en rigtig god idé at give huset og haven et lille eftersyn, inden stormsæsonen for alvor tager fat, siger skadechef hos Topdanmark, Maiken Russ i en pressemeddelelse.

Stormene Gorm og Helga gav mange skader, da de ruskede Danmark den 29. november og den 4. december sidste år. I løbet af de to måneder blev der anmeldt mere end 6.000 stormskader hos forsikringsselskabet Topdanmark, som opfordrer folk til at gennemgå deres hus og tjekke om træværk, tagrender og tagsten sidder godt fast.

- Et godt sted at starte er på taget. Tjek for eksempel, om der er tagsten, der mangler, sidder løst eller skal skiftes ud. Gå også haven igennem for at sikre, at der ikke står løse genstande som grill, havemøbler og trampolin. Pak trampolinen sammen, eller spænd den godt fast og sæt havemøblerne ind i skuret. Kraftige vindstød kan vælte selv tunge havemøbler og trampoliner, som kan ramme huset og parkerede biler, siger Maiken Russ.


Seneste nyt

fra Nordjylland