Golfturnering får fire millioner støttekroner

Et flertal i forretningsudvalget i Region Nordjylland har mandag eftermiddag besluttet at støtte golfturneringen Made in Denmark med fire millioner kroner.

Et flertal i forretningsudvalget i Region Nordjylland bestående af Socialdemokraterne, Venstre og Radikale Venstre har mandag eftermiddag besluttet at støtte den internationale golfturnering Made in Denmark med fire millioner kroner.

Forretningsudvalget har dermed næsten sat punktum i sagen, der i flere omgange er blevet behandlet i Regionsrådet, og som ifølge regionsrådsformand Ulla Astman (S) har været et uskønt forløb. Nu er det op til Regionsrådet at slå dette punktum fast.

- Jeg synes, vi sender et signal om, at vi gerne vil støtte turneringen samtidig med, at vi tager hensyn til at vi har færre midler at gøre med, siger Ulla Astman. 

Sagen begyndte at rulle da manden bag Made in Denmark, Lars Larsen, i starten af marts får besked om, at regionsrådet havde valgt at afstå anbefalingen fra Vækstforum, der i turneringens første to leveår har støttet med 7,5 millioner kroner, om at fortsætte denne støtte. I stedet besluttede man at sænke støtten til to millioner.

Det kalder Lars Larsen for løftebrud, og truer med at flytte golfturneringen, der ifølge en rapport fra University College Nordjylland og VisitDenmark skaber 80 fuldtidsstillinger, væk fra Nordjylland.

- Hvis Region Nordjylland ikke vil eller kan være med i år, så bliver Made in Denmark flyttet i 2017. Om ikke andet, så af den grund at jeg ikke kan samarbejde med useriøse halv-løgnere eller hel-løgnere, for det er jo det, de er. Om vi så skal flytte turneringen helt til København, så gør vi det, sagde Lars Larsen den 19. marts.

Siden har sagen bølget frem og tilbage, og nu ser det altså ud til om den endelig kommer i mål.

TV2 Nord har gennem promotor for Made in Denmark Flemming Astrup forsøgt at få en kommentar til forretningsudvalgets beslutning, men herfra lyder det at man ikke ønsker at udtale sig før end den endelige politiske beslutning er taget.


Seneste nyt

fra Nordjylland