Gourmetmaden er rykket ind på sygehuset

Hospitalskøkken klinger nok ikke ligefrem af gourmet i de flestes ører. Men på Regionshospital Nordjylland i Thisted har de dog inviteret gourmeten indenfor for at sætte smag i fokus.

De smager lidt mere på tingene, end de gjorde før. I centralkøkkenet på Regionshospital Nordjylland i Thisted har køkkenpersonalet i tre måneder haft besøg af kokke fra restaurant Villa Vest i Lønstrup, som har lært dem at få maden til at smage af mere.

Mange af de ting de stod og lavede i forvejen, det var faktisk okay. Det var bare lige det der med at få brugt noget olie og eddike, salt og peber. Få brugt de ting på de rigtige tidspunkter, lyder det fra gourmetkok Anders Johst, der til daglig arbejder på Restaurant Villa Vest.

Hospitalskøkkenet har først og fremmest haft fokus på patientmaden, og derfor har det haltet lidt med måltiderne i kantinen.

- Jeg kan godt lide den der faste produktion og faste opskrifter, for så ved man, det kommer til at smage godt. Men så glemmer man jo så også at smage på det, fortæller Kamma Niemann Jacobsen, der er indkøbs- og produktionskoordinator i centralkøkkenet.

Efter tre måneders samarbejde med Villa Vest-kokkene er kantinesalget steget med 57 procent, og frokostgæsterne er tilfredse.

- Standarden er blevet væsentligt højere, efter man har lavet det her nye tiltag. Før kunne man godt måske blive sådan lidt ærgerlig, når man kom over og så det. Det var ikke indbydende, siger portør Anders Heitmann Larsen.

Gourmetkokkenes indtog har højnet stoltheden og madglæden i hospitalskøkkenet, og det kan i sidste ende smages.

- Når man kommer herind og smager på deres ting, så er der brugt salt og peber. Der er lidt mere sjæl i det. Førhen brugte de bare deres opskrifter, og det er lidt noget andet, fortæller kok Anders Johst.

I første omgang har fokus været på at give kantinegæsterne bedre måltider, men håbet er, at patienterne også vil kunne mærke, at der har været gourmetkokke på besøg.


Seneste nyt

fra Nordjylland