Grillejers forslag: Sådan kan tricktyve lovligt efterlyses offentligt

En grillejer, der i januar var udsat for tricktyveri, kommer nu med et forslag til, hvordan ofrene for tricktyverier fremadrettet kan offentliggøre overvågningsbilleder, uden at overtræde loven.

Det er i udgangspunktet ulovligt at dele overvågningsvideo af for eksempel tricktyve, der udfører deres ulovlige fingerfærdigheder og narer kontanter fra godtroende forretningsdrivende på Facebook, men nu kommer Torben Gøttler, der ejer Grill og Ishytten i Gistrup, og som selv har været udsat for tricktyverier, Nordjyllands Politi i møde og foreslår en løsning hvor politiet blåstempler brugen af overvågningsvideo.

Forslaget kommer efter, at TV2 Nord i sidste uge har sat fokus på, at politiet flere gange ikke har villet offentliggøre overvågningsbilleder fra tricktyverier.

Torben Gøttlers forslag går i korte træk ud på, at politiet skal have en afdeling, hvor ofre for tricktyverier kan sende overvågningsvideoer af tyverierne ind. Herefter kan politiet så godkende videoklippet, hvis det overholder kriterierne for offentliggørelse af billeder, og med politiets velsignelse kan billederne herefter deles på de sociale medier og være med til at løse forbrydelsen.

Efter tricktyveriet i Grill og Ishytten i Gistrup har Thomas Gøttler selv lagt videoen på Facebook, og den nåede at få omkring 60.000 delinger, inden videoen blev taget af, fordi det var svært at styre alle henvendelserne.

Nordjyllands Politi har ikke ønsket at stille op til interview, men udtaler til TV2 Nord, at udover at billederne skal være skarpe, skal kriterierne for offentliggørelse af billederne være fulgt. Blandt andet skal billederne være væsentlige for efterforskningen.

Herunder kan du se, hvad Nordjyllands Politi udtalte om offentliggørelse af overvågningsbilleder den 16. februar.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland