Grøn omstilling i Brønderslev

Brønderslev Forsyning vil udskifte naturgas med vedvarende energi.

I Brønderslev vil man udskifte naturgas med vedvarende energi. Det er et biomassebaseret kraftvarmeværk, der sammen med et solenergianlæg kommer til at stå for det grønne energi. 

Det nye projekt kommer til at koste 83 millioner kroner. Solenergianlægget som Brønderslev forsyning opstiller er det første af sin slags i Danamark. Det er et højtemperatur-solfangeranlæg. Denne teknologi har tidliere kun været anvendt i varmere lande. 

Dette anlæg sørger for at solen både leverer varme, men også driver en el-turbine på biomasse kraftvarmeværket. Biomasseværket skal erstatte det nuværende naturgasfyrede kraftvarmeværk. 

- Vi forventer, at selve energiudnyttelsen på det nye biomasseværk bliver så effektiv, at vi også kommer til at sætte rekord i energieffektivitet for denne type af værker i Danmark, ja måske i hele verden, fortæller Lasse Riisgaard, som er formand for Brønderslev Forsyning

Første spadestik til værket tages i løbet af foråret. Man forventer, at anlægget kan skabe konkurrencedygtige grønne energiøninger og skabe en del job i lokalområdet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland