Grønt flag til børnehave

Det kribler og krabler i Idræts- og Naturbørnehaven Olympia i Svenstrup ved Aalborg. Faktisk så meget, at børnehaven har opnået Friluftsrådets Grønne Flag for tredje år i træk.

I løbet af det sidste halve år har børn og medarbejdere i Idræts- og Naturbørnehaven Olympia studeret haletudser og andre smådyr ved søer og vandløb, lavet insektsugere, lavet forsøg med snegle, lavet kartoffelfælder, fisket med net og meget mere i skov og krat.

Alt sammen dokumenteret i ord og billeder, ophængt til børn og forældre i børnehaven og indsendt til Friluftsrådet.

'Kryb' har været temaet for de mange krible-krable-oplevelser i børnehaven. For at få det grønne flag skal man nemlig arbejde fokuseret med ét tema, deltage i kurser og kunne vise dokumentation for arbejdet.

- Jeg hører tit mine kolleger sige, at det er et stort arbejde at få tildelt det grønne flag. Men for os er det ganske enkelt gjort, for vi er jo i forvejen i naturen det meste af tiden og arbejder med de her ting, fortæller pædagogisk leder Torben Maarbjerg Jepsen.

Hele projektet og det grønne flag får ros med på vejen fra rådmand Mai-Britt Iversen (Soc.dem).

- Det er rigtig godt gået, og jeg ønsker både børn, forældre og personale tillykke med projektet. Det er flot, de holder fanen højt år efter år, siger hun.

Idræts- og Naturbørnehaven Olympia har fejret den gode nyhed med børn og forældre til et fælles arrangement i børnehaven, hvor de lod flaget stige til vejrs på børnehavens legeplads.


Seneste nyt

fra Nordjylland