Grund solgt for en slik uden udbud: - Det er en skandale

Det er en skandale, at Region Nordjylland har solgt en grund i Brønderslev, uden den først har været i udbud. Sådan lyder det fra et af regionsrådet medlemmer.

137.000 kroner. Sådan lød prisen på en lige knap 2000 kvadratmeter stor grund i Brønderslev, som Region Nordjylland for nylig har solgt. Men den pris kunne have været højere. Regionen sendte nemlig aldrig grunden i udbud, og dermed har andre mulige købere ikke haft mulighed for at byde på grunden. 

- Det er da en skandale, at vi i regionen måske er gået glip af to millioner, eller hvor stort beløbet nu kunne have været. Det er virkelig kritisabelt, lyder det fra Per Larsen, som selv sidder i regionsrådet for Konservative. 

Årsagen til, at regionen har kunne sælge grunden uden først at sende den i udbud, er, at arealet er målt op til i alt 1999 kvadratmeter. Og det er én kvadratmeter under grænsen for, hvornår en grund skal i udbud. 

Men uden udbuddet føler Per Larsen, at han og resten af regionsrådet har taget beslutningen om at sælge grunden for 137.000 kroner på et alt for uoplyst grundlag. 

- Nu har vi jo givet den her grund væk for en slik, og siden er der folk, der har henvendt sig til mig og sagt, at hvis de vidste, at den her grund var til salg, så havde de givet mange penge for den, siger Per Larsen. 

Burde være solgt for mere

En af dem, der gerne ville have budt på grunden, er ejendomsudvikler Maria Larsen. Men hun fik aldrig muligheden, fordi grunden ikke endte i udbud. 

- Jeg blev forarget over det, for jeg synes simpelthen ikke, at det kan være rigtigt, fortæller hun. 

Ifølge Maria Larsen kan det have kostet regionen flere hundrede tusinde kroner, at have solgt grunden så billigt. Hun mener, at de burde have fået langt mere for den.  

- I og med at vi selv har givet omkring en million for 1300 kvadratmeter, så ville det da i hvert fald være oppe i den ende. Måske mere, mener hun.

- Vi har holdt os inden for loven

Kritikken preller imidlertid af på regionsrådsformand, Ulla Astman (S). Hun afviser, at der skulle være foregået noget fordækt eller ulovligt, da Region Nordjylland solgte grunden for 137.000 kroner.

- Vi har holdt os inden for lovens ramme. Vi har solgt inden for det, vi må, og det her er et område, der udlagt til offentligt formål, og det er ikke byggemodnet, så det skal man huske i forhold til pris, siger Ulla Astman onsdag aften til TV2 Nord. 

Salget kom i stand, efter køberen selv havde henvendt sig til regionen, fordi han var interesseret i at købe 3700 kvadratmeter grund ved siden af en grund, han havde købt nogle år forinden.

- Der vendte vi tilbage på den forespørgsel og sagde, at sådan et køb ikke kunne lade sig gøre, uden at salget skulle i udbud. Men hvis han ville købe under 2000 kvadratmeter, kunne vi undgå det, og det ville han gerne. Det er ikke en grund, der kan bebygges, og vi valgte at hjælpe køberen for at være gode naboer og hjælpe én, der stod og manglede et areal, forklarer regionsrådsformand Ulla Astman.


Seneste nyt

fra Nordjylland