Eksplosionsagtig brand i Dybvad: 44-årig mand anholdt

Lejlighed i hus i Dybvad udbrændte totalt fredag aften. En mand er anholdt, sigtet for at være ansvarlig for branden.

En brand i et hus på Winkelsgade i Dybvad bredte sig lynhurtigt fredag aften. Klokken 19.15 blev Nordjyllands Beredskab tilkaldt, og til at begynde med frygtede de, at nogen var i fare.

- Den første melding gik på, at der måske var to personer i huset. Så det var det helt store optog gennem byen med blå blink og ambulance, siger Ib Nielsen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab i Frederikshavn.

Branden var startet i et køkken, hvor beboerne var ved at lave noget med friture. Mens beboerne opholdte sig i stuen ved siden af køkkenet, eksploderede det i køkkenet – og så gik det stærkt.

- Da vi kom, stod flammerne 4-5 meter ud ad vinduerne mod gaden. Der var virkelig blus på, siger indsatslederen.

Da brandfolkene havde sikret sig, at der ikke var nogen mennesker i huset, påbegyndte de slukningsarbejdet udefra og arbejdede sig ind. Klokken 20.35 er beredskabet stadig på stedet.

- Hele lejligheden er udbrændt, men det vigtigste er, at ingen kom galt afsted, siger Ib Nielsen.

OPDATERING: Lørdag morgen meddeler Nordjyllands Politi, at en mand er blevet anholdt i forbindelse med branden. Det drejer sig om en 44-årig mand fra lokalområdet, som havde været til stede, da branden opstod, og som måske har været ansvarlig for branden.

Manden vil blive afhørt i sagen lørdag formiddag.


Seneste nyt

fra Nordjylland