Nordjyllands største loppemarked: Guld og gammelt ragelse i Gigantium

I weekenden blev Nordjyllands største loppemarked afviklet i Gigantium.

Man kan finde alt fra rædsler i messing til kongeligt porcelæn. Her er skrammel og samlerobjekter i en skøn forening.

Og så er her kræmmere. Masser af kræmmere endda. Blandt andet Maybritt Christensen fra Svendborg:

- Egentlig handler det ikke så meget om at sælge, for mine magnetsmykker sælger jeg mest til ”home-parties”, men kan jeg få delt et par foldere ud, er det også helt okay.

Maybritt er imidlertid ikke sen til at tilbyde tv-holdet fra TV2 Nord en gigantisk vinkende katteskulptur i guldfarvet plastik:

-Ja egentligt koster den jo 500,- men den fylder jo i bilen på vej hjem, så I skal få den for 350,- og så følger batterierne med, griner hun.

Katten hopper vi dog over, for ved en af de næste boder står der en blinkende model af et folkevognsrugbrød med firserhittet ”You’r my heart, you’re my soul” bankende ud af højttalerne. Farvede led-lys blinker i takt til modelbilshøjtalerens skrattende lyd. 200 kroner senere kan udforskningen af Nordjyllands største kræmmermarked fortsætte.

 
 
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Mere end 4000 mennesker besøger markedet i løbet af weekenden. Folk i alle aldre vandrer rundt og oser. Især kvinderne ser målbevidste ud. De fleste ægtemænd hænger mere med mulen. Ja faktisk ligner mange af mændene på loppemarkedet voksne fanget et sted i helvedet mellem Forældreintra og Nem-ID. Og det er da også kvinderne, som styrer slagets gang:

- Vi er lige flyttet sammen og så er der jo en hel del indbo, som skal afhændes, forklarer Edel Sthyr, mens hendes mand ser på med et forsigtigt smil.

Sammen har de en bod med dukketøj, de selv har strikket og så de arvestykker og det indbo, som der ikke bliver plads til i deres fælles hjem.

- Man bliver ikke millionær af det her. Det kan hænge sammen, men heller ikke mere end det, griner Edel Sthyr.

Det er syvende år i træk, at kræmmer- og loppemarkedet afholdes i Gigantium i Aalborg.

Weekenden bød på alverdens loppefund, da Gigantium dannede rammerne om landsdelens største marked.
 
 
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord
 
 
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord
 
 
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland