Gylletank eksploderede: Nu bliver landmanden politianmeldt

Den landmand ved Brønderslev, som i otte år forsømte den lovpligtige kontrol af en gylletank, der eksploderede i juli, bliver nu politianmeldt.

Brønderslev Kommune har mandag formiddag på et møde i Teknik- og Miljøudvalget at politianmelde den landmand, hvis gylletank eksploderede den 30. juli og sendte 400.000 liter gylle ud i marker og ned i en nabos sø.

- Vi har valgt at foretage politianmeldelse i sagen, fordi landmanden ikke har sørget for at overholde sin beholderkontrol, som skal udføres hvert 10. år, lyder den klare besked fra Karsten Frederiksen (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

- Det er jo landmandens eget ansvar at overholde kontrollen med sin gylletank. Vi har fra kommunens side indskærpet det over for ham, når vi har været på kontrolbesøg. Vi fik at vide, at det var klaret, og så viser det sig, at det ikke passer, så vi ser ikke andre muligheder end at politianmelde ham nu, uddyber Karsten Frederiksen.

Budskabet er også klart til alle andre landmænd i Brønderslev Kommune - at det samme vil gøre sig gældende i tilsvarende sager.

- Vi politianmelder ikke kun, fordi gylletanken eksploderede. Det ville vi gøre under alle omstændigheder, siger Karsten Frederiksen.

Selve regningen for at rydde op i den forurening, de 400.000 liter gylle forårsagede, ligger nu et sted mellem landmanden og ejerne af den ramte sø, oplyser Asger Nielsen, plan- og miljøchef i Brønderslev Kommune.

- Ifølge naturbeskyttelsesloven ligger ansvaret for at rense søen igen hos den pågældende lodsejer, men så vidt jeg er orienteret, er der lige nu gang i en dialog mellem ejeren af søen og landmanden med gylletanken, siger Asger Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland