Halvdelen af nærpolitistationer i Nordjylland lukker

Der er store omstruktureringer på vej i Nordjyllands Politi. Lige nu er der udsigt til, at halvdelen af regionens ti nærpolitistationer skal lukke.

De annoncerede omstruktureringer i Nordjyllands Politi kommer til at få store konsekvenser for nærpolitistationerne rundt omkring i regionen. I politiets planer for fremtiden er der nemlig lagt op til, at fem ud af regionens ti nærstationer skal lukke. Det bekræftede politidirektør i Nordjyllands Politi, Elsemette Cassøe, tidligere i dag til TV2 Nord over telefonen.

Helt konkret skal politiets nærstationer i Hirtshals, Skagen, Støvring, Løgstør og Hadsund lukkes, hvis planerne om en centralisering af politistyrken føres ud i livet. I Jammerbugt, Brønderslev og Aars får nærstationerne lov at blive liggende. Der skal dog ifølge planerne ikke være fast bemanding på nogen af disse fremover.

Omstruktureringen sker ifølge politidirektøren blandt andet, fordi politiet skal have mere fokus på terrorberedskab og den øgede it-kriminalitet.

- Det handler om, at vi vil have en struktur og et nærpoliti, der er mere tidssvarende, som måske nødvendigvis ikke er afhængige af mursten. Det er et led i en samlet organisationsændring, hvor vi også har som et element, at vi skal være tættere på borgerne, sagde Elsemette Cassøe til TV2 Nord den 19. september.

Annonceringen kommer, efter politidirektøren netop har afsluttet en rundtur hos samtlige nordjyske kommuners borgmester, hvor hun har afsløret politiets planer for den enkelte kommune.

Den 3. oktober skal Elsemette Cassøe til kredsrådsmøde med alle borgmestrene, hvor det endeligt vil blive afgjort, præcist hvordan Nordjyllands Politi kommer til at tegne sig i fremtiden. Her vil det også endeligt blive besluttet, hvilke nærstationer, der lukker.


Seneste nyt

fra Nordjylland