Han sender sin mor op i lift med halvt hjerte

Performancekunstneren Michael Richardt er på spil i Hjørring i ny forestilling med sin mor.

En performancerække kaldet "Rule Pink" bringer kunstneren Michael Richardt og hans mor rundt til de 37 forskellige byer, som hans mor, Malou Abrahamsen har boet i. Hun bor i Hjørring nu, og her hedder forestillingen "Halvhjertet". Mor og søn køres op i hver sin liftkurv med hver sit halvhjerte påmonteret foran Vendsyssel Kunstmuseum og for øjenene af Hjørrings nye studerende. De skal samle halve hjerte klippet ud i stof, og hvis det lykkes, mødes mor og søn og de to store halve hjerter i luften.

- Det har været en lang vej at nå til Hjørring, kan man ikke sige det, spøger Michael Richardt sin mor hjemme i hendes stuen, der er omdannet til kunstnerværksted.

Malou nikker bekræftende. Hendes liv har været noget omflakkende, og det er det liv, sønnen nu forsøger at skildre og hylde på sin helt egen meget abstrakte måde.

I en performance i Hirtshals blev mor smurt ind i 30 liter lyserød flødeskum. Og i Åbyen syd for Hirtshals, hvor hun også har boet, trak Michael hende rundt i en lille båd i søen ved byens forsamlingshus.

Efter sønnens anvisning var Malou stort set nøgen begge gange. Hun havde i begyndelsen sin  betænkeligheder. Nu har hun affundet sig med sin søns påfund og har opdaget nye sider af sig selv.

- Som jeg altid har fået at vide: Man kan, hvad man vil, men jeg har heller ikke turdet før nu. Jeg har levet efter, hvordan andre vil have mig til at gøre, siger Malou.

Hun er iført sønnens hjemmelavede kostume, der består af lyserøde strømpebukser og paryk, og en dragt og støvler i noget reflekterende sølvagtigt materiale.

I Nordjylland Live i aften viser vi, hvordan det ser ud, når mor og søn laver performance sammen. Det sker i første del af "Kunst med mor".


Seneste nyt

fra Nordjylland