To handelsskoleelever tiltalt for at fifle med fraværssystem

To unge mænd er tiltalt for blandt andet at have hacket sig ind i fraværssystemet på Aalborg Handelsskole for at rette andres fraværsprocent.

To mænd på henholdsvis 19 og 22 år er tiltalt for at have hacket sig ind i IT-systemet på Aalborg Handelskole for at fifle med fraværsprocenter. Tirsdag starter retssagen mod de to i byretten i Aalborg.

-De er tiltalt for at have uberettiget skaffet sig adgang til et IT-system, siger politianklager David Schmidt Hvelplund.

De er begge tiltalt for at have rettet deres eget fravær. Men de er også tiltalt for at have rettet andre elevers fraværsprocent. Disse elever vil i tirsdagens retssag vidne om episoderne.

Den 19-årige mand er også tiltalt for i et enkelt tilfælde at have modtaget betaling for at rette fraværsprocenten for en anden elev.

Det er på www.elevplan.dk, at eleverne har kunnet fifle med deres fraværsprocent. Angiveligt efter en eller flere elever har afluret en lærers adgangskode, der efterfølgende er blevet delt mellem elever på alle handelsskolens tre afdelinger med ungdomsuddannelser på Strandvejen, Turøgade og Saxogade.

Der er i alt 70 elever, der har fået rettet deres fraværsprocent i efteråret 2014. Der er blevet rejst sag mod 19 af eleverne. Langt de fleste sager har været kørt som tilståelsessager i august sidste år. De to tiltalte i tirsdagens retssag nægter sig skyldige, og derfor skal der nu køres nye sager mod dem.

Under retsmøderne i august fortalte nogle af eleverne, at det på skolen var alment kendt, at man kunne snyde med fraværsprocenterne. Det kom også frem, at man på skolen havde kunnet betale sig til, at andre elever kunne ændre ens fraværsprocent.

Strafferammen er alt mellem bøde og seks måneders fængsel. 

Indslag fra August 2015 om fraværssnyderierne på Aalborg Handelsskole:

Onsdag og torsdag bliver 19 elever fra Aalborg Handelsskole slæbt i retten. Eleverne er sigtet for at have hacket sig ind i et IT-system, hvor de har snydt sig til mindre fravær fra timerne end de reeelt har haft.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland