Hans Nielsen er ny speedwaylandstræner

Den tidligere firedobbelte, individuelle verdensmester, Hans Nielsen, bliver ny mand i landstrænersædet. Første store opgave for nordjyden er VM for hold i juli.

Det bliver den tidligere speedwaystjerne, Hans Nielsen, der overtager landstrænerposten fra Anders Secher. Det har Danmarks Motor Union netop offentliggjort. 

- Det bliver rigtigt spændende at komme i gang, og jeg håber, at mine 23 år som professionel speedwaykører på topplan kan være med til at sikre, at dansk speedway også i fremtiden kan blande sig blandt de bedste - både for hold og individuelt, udtaler Hans Nielsen, som i sin tid som aktiv kører vandt 22 verdensmesterskaber, heriblandt fire individuelle.

Hans Nielsen var en del af den gyldne generation sammen med Ole Olsen, Jan O. Pedersen og Erik Gundersen. Og netop sidstnævnte, der er ungdomstræner i DMU, bliver en stor sparringspartner for Hans Nielsen. 

Hans Nielsen bliver genforenet med sin gamle holdkammerat og modstander, Erik Gundersen, i arbejdet med speedwaylandsholdet. 
Hans Nielsen bliver genforenet med sin gamle holdkammerat og modstander, Erik Gundersen, i arbejdet med speedwaylandsholdet. 
Foto: SportXpress

- Jeg ser meget frem til igen at skulle samarbejde med Erik Gundersen. Vi har kendt hinanden, siden vi begge startede på 50 kubik begyndercykler og har både kæmpet mod hinanden men også kørt utallige par- og holdmesterskaber sammen - og vundet de fleste. Vi har efterfølgende holdt kontakten ved lige, og jeg er sikker på, at vi får et godt samarbejde, udtaler Hans Nielsen.

Danmarks Motor Unions formand, Jørgen Bitsch, er meget tilfreds med, at få en kapacitet som Hans Nielsen ind som landstræner, og formanden har store forventninger til, at Danmark, med Hans Nielsen i spidsen, fortsat kan udvikle talenter i verdensklasse.

- Det har været en meget spændende proces, hvor der uventet opstod nye muligheder for DMU i forbindelse med wild card-sagen. Vi har i den efterfølgende periode vurderet, at de stærke sider, som Hans Nielsen besidder på den kørertekniske side kombineret med fokus på teamet, giver en optimal ballast for den fortsatte udvikling af dansk speedway, udtaler Jørgen Bitsch og fortsætter.

- Ligeledes fokuserer DMU på den mulighed i at skabe et stærkt trænerteam bestående af Hans Nielsen, Erik Gundersen og Henrik Møller, som vil være optimalt for udviklingen af de mange unge talenter indenfor dansk speedway - og samtidig sikre den videre udvikling af eliten, siger DMU’s formand, Jørgen Bitsch.

Hans Nielsen tiltræder øjeblikkeligt som landstræner, og hans første store opgave bliver VM for Hold, hvor finalen køres den 30. juli i Manchester.

Hans Nielsen er udnævnt som ny landstræner for speedwaylandsholdet.
Hans Nielsen er udnævnt som ny landstræner for speedwaylandsholdet.
Foto: SportXpress

 


Seneste nyt

fra Nordjylland