Hanstholm Havn udvider for 525 millioner kroner

Projektet med at udvide Hanstholm Havn griber om sig og vil nu koste 125 millioner kroner mere end oprindeligt planlagt, men Thisted Kommune støtter stadig.

Hanstholm Havn er klar til at sætte en havneudvidelse til i alt 525 millioner kroner i gang – det er 125 millioner kroner mere end oprindeligt planlagt. Men det ser ikke ud til at få Thisted Kommune, der skal finansiere projektet, til at ryste på hænderne.

Det skriver Limfjord Update.

- I modsætning til sidste gang, er projektet denne gang gennemarbejdet, og man mangler nu kun, at kommunalbestyrelsen i Thisted godkender garantien, fortæller borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), til Limfjord Update.

Efter planen skal de ekstra millioner være med til at sikre bedre besejlingsforhold og mindre bølgeuro både i forhavnen og den eksisterende havn, så større både kan benytte sig af havnen.

- Det vil samtidig også betyde, at havnen kan bruges flere dage om året, og at vi på den måde får flere fisk ind til Hanstholm Havn, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Hun ser ikke for sig, at kommunalbestyrelsen skulle sige nej til at finansiere projektet, og hun fortæller, at tidshorisonten er overskuelig.

- Forhåbentlig kan Hanstholm Havn begynde at indgå kontrakter med entreprenører i 2017, så arbejdet kan begynde i starten af 2018 og være færdigt i 2020. Men byggeriet forhindrer ikke, at man kan bruge havnen imens, og det er vigtigt for os, siger borgmesteren.

Økonomiudvalget skal behandle sagen endeligt den 26. oktober og kommunalbestyrelsen den 1. november.


Seneste nyt

fra Nordjylland