Havneudvidelse er en kæmpegevinst

[size=2]Invester 70 millioner kroner og få 500 millioner kroner tilbage. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er, hvad en beregning fra havnenes brancheorganisation viser, at staten kan få ud af at investere i udvidelsen af Skagen Havn. Staten har bare ingen penge til projektet. [/size]

Havnedirektøren kigger med længsel på skibene udenfor havnen.

- Vi har skibene liggende her udenfor, men er pt ikke i stand til at tage dem i havn, så for os vil det betyde vækst i omsætningen, det samme for viksomhederne, for Skagen, Frederikshavn Kommune og region Nordjylland, der vil det betyde nye arbejdspladser, siger havnedirektør Willy B. Hansen til TV2/Nord.

Hvis staten investerer 70 millioner kroner i en udvidelse af Skagen Havn, så vil staten få 500 millioner kroner i udbytte. 300 vil komme i job under anlægsarbejdet af havnen og 300 arbejdspladser vil blive i Skagen, når arbejdet er færdigt. Det viser en beregning fra brancheorganisationen Danske Havne.

- Det koster at lave vækst. Man får ikke bare nye jobs ud af den blå luft. Men vi viser også, at for en relativ beskeden pris, så kan vi få rigtig mange jobs skabt i havnene, siger sekretariatschef ved Danske Havne Tom Elmer Christensen til TV2/Nord.

Der er bare ingen penge at få. Forslaget skal med på Finansloven, hvis staten skal give de ønskede 70 millioner. Skagen Havn selv vil selv spæde til med omkring 224 millioner kroner.

- Det vil jeg rigtig gerne være med til, fordi havnene har den gode egenskab, at de ligger overalt i Danmark og dermed har forskellige forudsætninger for at medvirke til øget vækst i samfundet. Og den her regerings dagsorden er netop at være med til at skabe øget vækst i vores samfund, siger socialdemokratisk folketingsmedlem Orla Hav til TV2/Nord.

Tidligere har de danske havne modtaget penge fra Det Grønne Transportforlig, men den kasse er tom.

- Jeg mener umiddelbart, at vi har søgt de steder, hvor vi kan, og skal vi finde de 70 millioner eksternt, så skal de komme fra politisk side af, siger havnedirektør Willy B. Hansen til TV2/Nord.

Alle planer er klar for udvidelsen. Hvis der bliver sat penge af til havnene i de kommende finanslovsforhandlinger, så vil udvidelsen være en realitet allerede næste år.

- Det er mit håb, at vi kan være klar til at skrive en kontrakt under med dem, der skal være bygherrer på havneudvidelsen, så vi kan være klar i den tidligere start af 2013, primært omkring februar marts måned, siger havnedirektør Willy B. Hansen til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland