Headspace åbner i Hjørring

Som et led i Hjørring Kommunes Ungegaranti åbner rådgivningstilbuddet headspace i dag torsdag i Hjørring.

Åbningsdagen for headspace markerer samtidig indvielsen af Ungegarantiens fysiske adresse, på Amtsmandstoften midt i Hjørring – der foruden headspace - også omfatter Ungesekretariatet og på sigt en række andre funktioner målrettet børn og unge.

Dagen i dag vil blandt andet byde på taler fra byens borgmester Arne Boelt (Socialdemokratiet) og headspace’ protektor og stifter Poul Nyrup Rasmussen, der begge glæder sig til at indvie Hjørrings nye rådgivningstilbud, som i samarbejde med Hjørring Kommune og Ungegarantien, skal favne byens unge i alderen 12-25 år.

- Jeg er meget glad for, at vi med indvielsen af Ungegarantiens fysiske rammer også kan fejre åbningen af headspace i Hjørring. Vi har begge et stort og stærkt fokus på, at vores børn og unge mennesker får en positiv destination, trives og har det godt. Jeg er overbevist om, at det vil give masser af fordele og synergier i det daglige arbejde - både for Hjørring Kommunes Ungegaranti og for headspace. Det allervigtigste er, at det uden tvivl vil gøre en stor positiv forskel for vores børn og unge,  siger Hjørrings borgmester Arne Boelt.

Det Sociale Netværk/headspace Danmark blev etableret af Poul Nyrup Rasmussen i 2009 og har siden hen skabt en lang række initiativer, der primært hjælper børn og unge, psykisk sårbare og pårørende. Heriblandt det omspændende initiativ headspace, som med uforpligtende og gratis rådgivning, hjælper børn og unge i 19 kommuner landet over. Hjørring er den seneste by til at få et headspace-center.

- Det er altid en glædelig begivenhed at åbne nye headspace-centre. Og særligt her i Hjørring, hvor vi har fået virkelig god opbakning fra kommunen og borgmesteren. Samtidig kan jeg konstatere, at der er ganske mange frivillige, der allerede er tilknyttet centret i forhold til byens størrelse, så vi har virkeligt gode forudsætninger for at hjælpe sårbare unge i Hjørring, siger Poul Nyrup Rasmussen om åbningen af headspace Hjørring.

Om headspace

headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace er fysisk til stede i en lang række danske byer og er tilgængeligt online via chatfunktionen på headspace.dk. headspace hjælper årligt over 9000 unge mennesker på landsplan. Det er blevet til 46.000 unge, som headspace har hjulpet godt videre i livet siden 2013.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland