Helgstrand taget af landsholdet

Dansk Ride Forbund meddeler, at Andreas Helgstrand for en periode ikke er i betragtning til dressurlandsholdet.

Andreas Helgstrand blev sidst i april beskyldt for dyremishandling, og Dansk Ride Forbund valgte at lade Appeludvalget lave en grundig gennemgang af forløbet og efterfølgende vurdere, om Andreas Helgstrand skulle have en påtale, bøde eller karantæne.

Men en efterfølgende politianmeldelse af Andreas Helgstrand har nu imidlertid sat Appeludvalgets behandling i bero, og samtidig er Andreas Helgstrand ikke i betragtning til landsholdet.

- Andreas har gennem hele forløbet givet os sit fulde samarbejde, og vi giver med denne beslutning Appeludvalget ro til at arbejde. Det fortjener både sporten og Andreas, siger Jens-Erik Majlund, Generalsekretær i Dansk Ride Forbund ifølge rideforbundets facebook-side..

- Jeg ønsker, ligesom Dansk Ride Forbund, at sikre den bedst mulige belysning af forløbet. Vi har truffet denne beslutning, så udvalget kan få ro til deres arbejde, og jeg kan vende mit fokus mod min familie og mine medarbejdere, der har været meget igennem på det seneste, siger Andreas Helgstrand ifølge rideforbundets facebook-side.

Udvalgets behandling er blevet sat i bero som følge af, at Andreas Helgstrand er blevet meldt til politiet, og Appeludvalgets videre behandling afventer politiets afgørelse. Det er endnu uvist, hvor længe Andreas Helgstrand ikke er i betragtning til landsholdet.


Seneste nyt

fra Nordjylland