Henrik Jørgensen er ny gruppeformand – går efter borgmesterposten i Hjørring

En enig byrådsgruppe har valgt Henrik Jørgensen som gruppeformand for Venstre i Hjørring.

Med otte måneder til kommunalvalget har Venstre i Hjørring nu valgt ny gruppeformand. Det sker, efter Vibeke Haaning – til manges store overraskelse – har meldt ud, at hun forlader byrådet med udgangen 2017 og opgiver sit borgmesterkandidatur.

Venstres Henrik Jørgensen var ikke sen til at melde sig på banen som ny gruppeformand og borgmesterkandidat. For et halvt år siden var han Vibeke Haanings modkandidat ved et opstillingsmøde, som han tabte. Tirsdag aften valgte en enig byrådsgruppe så, at han nu skal stå i spidsen for Venstre i Hjørring, ligesom han gjorde ved kommunalvalget i 2013.

- Jeg er tilfreds med at være ny gruppeformand. Jeg har været det før, og det er en god løsning for Venstre, at vi ikke mister kontinuitet i den situation, vi er i nu, siger Henrik Jørgensen.

Den 3. april er der opstillingsmøde i Venstre, hvor medlemmerne skal vælge borgmesterkandidat. Alle byrådets medlemmer bakker op om Henrik Jørgensen som kandidat.

- Jeg ønsker et fredsvalg. Et kampvalg lige op til kommunalvalget vil ikke være gavnligt, siger Henrik Jørgensen.

Går alt som planlagt, skal Henrik Jørgensen udfordre den nuværende borgmester, Arne Boelt, ved kommunalvalget den 19. november.

Ved kommunalvalget i 2013 fik Henrik Jørgensen 1.902 stemmer,  mens Arne Boelt fik 10.644 stemmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland