Her er Danmarks dårligste internet

Nordjyderne har Danmarks klart dårligste bredbånd, viser en rapport fra Aalborg Universitet. [b]Se her, hvor internettet er langsomst. [/b]

En undersøgelse fra Aalborg Universitet viser, at internettet i Nordjylland er klart langsommere end i resten af landet. I gennemsnit har 74 procent af danskerne adgang til såkaldt hurtigt internet - det vil sige internet med en hastighed på mindst 30 megabit. I Nordjylland er det kun 66 procent, der har adgang til det hurtige internet.

Det dårlige internet giver store udfordringer for erhvervslivet i Nordjylland. Det forklarer forsker Michael Jensen, leder af Center for Network Planning ved Aalborg Universitet. Han har været med til at undersøge internettets hastighed i Danmark. Han forklarer, at hurtigt internet er en afgørende faktor, når virksomheder skal beslutte, hvor de skal placere sig i Danmark:

- Det betyder jo, at det er mindre attraktivt at starte nye virksomheder op i Nordjylland. Hurtigt internet er i dag ligeså vigtigt, som at der er en god infrastruktur, og at der er el og vand i et område, siger han.

I morgen, tirsdag, afholdes der en konference i Nordkraft Aalborg, som sætter fokus på det langsomme internet i Nordjylland.

Ovenfor kan du se, hvor sløjt det står til med internettet lokalt i Nordjylland. Tryk på pilen for at se flere billeder.


Seneste nyt

fra Nordjylland